Notes de premsa

El festival de cinema infantil compta aquest any amb el patrocini de FEDACULTURA

Més de 17.000 espectadors han gaudit del festival en els darrers 3 anys

El festival tindrà lloc entre els dies 7 i 15 d’abril. Enguany, la programació inclourà més de 30 sessions per a escolars del país d’entre 3 i 17 anys, amb curts i llargmetratges. Totes les pel·lícules són d’estrena a Andorra i responen als valors de cinema verd, participatiu i inclusiu.

Durant la setmana escolar, s’han programat 4 sessions gratuïtes i adaptades als diferents cicles educatius. Per als nens d’entre 3 i 5 anys s’oferirà la pel·lícula Animalades de cine, una adaptació de faules portades a la gran pantalla amb sentit de l’humor i enginy; per als d’entre 6 i 8 anys, El sostre del món, el llarg viatge de la Sasha al Pol Nord, pel·lícula guanyadora del Premi del Públic al Festival Internacional du film d’animation d’Annecy que impulsa valors amb el medi ambient i dels drets humans; per als de 9 a 12 anys, Sport Lovers, la millor selecció de ficcions, animacions i documentals, protagonitzats per esportistes d’elit com Usain Bolt o Novak Djokovic, fent una mirada a l’esperit de superació i el treball en equip. Per als joves de 13 a 17 anys, P’tites vues du Québec, d’estrena a Andorra i amb debat-col·loqui posterior per fomentar la reflexió sobre els valors del festival entre els assistents. El 90% de les pel·lícules són en català o en versió original subtitulada en català per als nens que ja saben llegir.

Els caps de setmana s’ha destinat al públic familiar, amb una oferta de cinema, concerts, activitats i tallers per gaudir en família. Aquestes activitats tindran un cost de 4,5 €, i seran gratuïtes per als socis del Club Súper3 i per als alumnes d’Inlingua.

L’objectiu del festival és formar futurs espectadors crítics, donant a conèixer un cinema plural, divers i de qualitat. Segons paraules de la codirectora i promotora de l’AKFF, Marta Lladó, “creiem important portar l’ensenyament del llenguatge cinematogràfic a l’escola i buscar la fórmula d’establir una comunicació entre els diferents llenguatges, desenvolupant el pensament crític i fomentant la creativitat”. També ha destacat, que les pel·lícules programades han sigut seleccionades, i molt sovint premiades, pels millors festivals de cinema.

Segons ha subratllat el coordinador del festival i director de Cadena Pirenaica, Eduard Navarro, “aquest festival forma part de la Responsabilitat Social de la nostra empresa. Ja són 4 anys oferint als nens i les famílies d’Andorra l’oportunitat única de conèixer i gaudir de projeccions que estimulen l’apreciació cinematogràfica, la capacitat reflexiva i crítica”.

Enguany, el festival compta amb el patrocini principal de FEDACULTURA. Segons les paraules del director general de la parapública, Albert Moles, “el sector cinematogràfic és un sector estratègic en els aspectes cultural, econòmic i social. A més, el festival respon i treballa en valors com la integració, la diversitat i el respecte del medi ambient, valors que FEDACULTURA comparteix fermament”. Aquest any, el festival compta amb la participació d’en Pau Pampalluga, personatge de FEDACULTURA que divulga i ensenya mitjançant tallers pedagògics a les escoles del país, la importància de l’estalvi energètic i l’ús responsable dels aparells elèctrics.

Un any més, el festival té el suport de l’Administració, principalment del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, i del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports. Joaquim Torreda, director de Formació Professional, Formació d’Adults i Recursos Educatius, ha remarcat el component pedagògic del projecte, així com el vessant educatiu dels tallers, “ja que van més enllà de l’entreteniment, on es treballa la mirada crítica dels nens i joves”.

Totes les activitats es poden trobar al web www.andorrakidsfilmfest.com

Neix FEDA Ecoterm, un projecte de país

Publicat el 20/10/2015 18:45

La xarxa de calefacció urbana alimentarà inicialment el poble de Soldeu i la zona de la carretera general a l'alçada d’Incles.

Neix FEDA Ecoterm, un projecte de país - Llegir Més

El consum elèctric del setembre ha disminuït un 0,1 % respecte al del mateix mes del 2014

Publicat el 05/10/2015 13:20

El consum elèctric d’Andorra durant el setembre del 2015 ha estat de 38,5 GWh, una xifra que representa una disminució del 0,1 % respecte al setembre del 2014.

El consum elèctric del setembre ha disminuït un 0,1 % respecte al del mateix mes del 2014 - Llegir Més

Èxit de participació a la Jornada de la Mobilitat Elèctrica 2015

Publicat el 19/09/2015 17:20

El director de Diversificació de FEDA, Xavier Forné, ha fet un anunci que suposa un gran pas endavant pel desplegament de la mobilitat elèctrica a Andorra. Durant el 2016 s’habilitaran quinze punts de càrrega per a vehicles elèctrics, distribuïts per diferents punts del país.

Èxit de participació a la Jornada de la Mobilitat Elèctrica 2015 - Llegir Més

FEDA signa el conveni per la implantació del vehicle elèctric i híbrid endollable

Publicat el 18/09/2015 17:20

El paper de FEDA i de les altres companyies de distribució d’electricitat en aquest conveni és elaborar el pla d’implantació de les infraestructures de càrrega, establir-ne el disseny i la tipologia, instal·lar aquests punts de càrrega i desenvolupar un sistema de cobrament o facturació nacional del seu ús.

FEDA signa el conveni per la implantació del vehicle elèctric i híbrid endollable - Llegir Més

Treballs de manteniment de la infraestructura hidràulica de FEDA

Publicat el 09/09/2015 00:00

Amb l’objectiu de garantir l’eficiència, el bon funcionament de la central hidroelèctrica i garantir el millor preu de l’energia, anualment, a final d’estiu, FEDA duu a terme campanyes de manteniment de tota la infraestructura hidràulica que gestiona.

Treballs de manteniment de la infraestructura hidràulica de FEDA - Llegir Més

El consum elèctric del juliol ha augmentat un 5,4 % respecte al del mateix mes del 2014

Publicat el 04/08/2015 13:27

El consum elèctric d’Andorra durant el mes de juliol del 2015 ha estat de 41,9 GWh, una xifra que representa un augment del 5,4 % respecte al juliol del 2014.

El consum elèctric del juliol ha augmentat un 5,4 % respecte al del mateix mes del 2014 - Llegir Més

Neix FEDA Cultura

Publicat el 04/08/2015 12:55

El director general, Albert Moles, ha explicat que amb aquest gest es pretén donar visibilitat i sentit a tota l’acció social i vincular-la de forma més estreta amb el nom de FEDA.

Neix FEDA Cultura - Llegir Més

El Camí hidroelèctric d’Engolasters inicia la programació de visites nocturnes de l’estiu

Publicat el 26/07/2015 00:00

FEDA inicia la programació de visites guiades nocturnes al Camí hidroelèctric d’Engolasters. El tret de sortida és aquest dissabte, 25 de juliol.

El Camí hidroelèctric d’Engolasters inicia la programació de visites nocturnes de l’estiu - Llegir Més

FEDA instal·la una exposició sobre el Camí hidroelèctric d’Engolasters a illa Carlemany

Publicat el 25/07/2015 00:00

El Camí hidroelèctric d’Engolasters es trasllada parcialment, aquest estiu, fins a la planta baixa del centre comercial illa Carlemany. Ho fa amb l’exposició “Els passos del camí hidroelèctric”. Així és com FEDA vol acostar aquest equipament cultural a la població, tant nacional com visitant.

FEDA instal·la una exposició sobre el Camí hidroelèctric d’Engolasters a illa Carlemany - Llegir Més

El MW Museu de l’Electricitat omple l’aforament per la visita nocturna centrada en experiments científics

Publicat el 15/07/2015 00:00

El MW Museu de l’Electricitat de FEDA oferirà, aquest dijous, una visita nocturna singular que ha despertat una gran curiositat. Tant és així que el nombre de places disponibles s’ha esgotat dos dies abans de la visita. Els inscrits podran gaudir, a les 19 hores o a les 21.30 hores, d’un recorregut guiat amb experiments científics.

El MW Museu de l’Electricitat omple l’aforament per la visita nocturna centrada en experiments científics - Llegir Més

Construcció de la primera xarxa de calefacció urbana d’Andorra

Publicat el 29/06/2015 00:00

El servei de calefacció urbana de FEDA cada cop és més a prop de ser una realitat. Es un projecte dissenyat i realitzat per empreses d’Andorra, respectuós amb el medi ambient, amb la garantia de qualitat de FEDA i concebut amb criteris d’eficiència i de sostenibilitat.

Construcció de la primera xarxa de calefacció urbana d’Andorra - Llegir Més

El consum elèctric del maig ha disminuït un 3,5 % respecte al del mateix mes del 2014

Publicat el 03/06/2015 00:00

Andorra ha generat 19,3 GWh entre la central hidràulica de FEDA i el centre de tractament de residus de la Comella.

El consum elèctric del maig ha disminuït un 3,5 % respecte al del mateix mes del 2014 - Llegir Més

La Fundació ActuaTECH comença els treballs per desenvolupar un big data nacional

Publicat el 18/05/2015 00:00

La Fundació ActuaTECH, que té com a patrons el Govern, Andorra Telecom, FEDA i la Universitat d'Andorra, ha iniciat els treballs per desenvolupar un big data nacional, una plataforma que permeti recollir dades multisectorials per a la millora i desenvolupament de diferents serveis. El big data és la plataforma tecnològica sobre la qual es basa el projecte de l’smart country en què treballa la fundació.

La Fundació ActuaTECH comença els treballs per desenvolupar un big data nacional - Llegir Més

El consum elèctric de l’abril ha disminuït un 3,4 % respecte al del mateix mes del 2014

Publicat el 06/05/2015 00:00

Andorra ha generat 16,5 GWh entre la central hidràulica de FEDA i el centre de tractament de residus de la Comella.

El consum elèctric de l’abril ha disminuït un 3,4 % respecte al del mateix mes del 2014 - Llegir Més

El consum elèctric del març ha augmentat un 1,1 % respecte al del mateix mes del 2014

Publicat el 08/04/2015 00:00

Andorra ha generat 8,2 GWh entre la central hidràulica de FEDA i el centre de tractament de residus de la Comella.

El consum elèctric del març ha augmentat un 1,1 % respecte al del mateix mes del 2014 - Llegir Més