Energia solar fotovoltaica

Pots contribuir a la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic produint la teva pròpia energia renovable, gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Actualment existeix l’opció de produir electricitat i vendre-la a FEDA o de produir-la i autoconsumir-la un mateix. Així a més de generar energia verda, la podràs consumir, i l’energia sobrant la podràs vendre a FEDA igualment.

FEDA vol impulsar l’energia renovable i per això vol oferir el màxim de facilitats a les persones o empreses que apostin per la producció d’energia.

Les tarifes a les quals compra FEDA l’electricitat estan fixades pel Govern i es poden consultar al decret de tarifes vigent: 

Tarifes elèctriques BOPA.

Un cop connectis la teva instal·lació, FEDA et facilitarà una autofactura i et pagarà la part de l’energia que injectis a la xarxa elèctrica.

Informa’t del potencial solar de la teulada de casa teva a www.potencial.solar.

Els detalls de la reglamentació vigent sobre la generació d’energia elèctrica els trobaràs al decret d'aprovació del Reglament de la generació d’energia elèctrica i al Decret de modificació del reglament del 2023.

A més, el Govern ofereix ajudes a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a través del programa Renova, que pots consultar a https://www.mediambient.ad/renova .

 

L'Autoconsum a Andorra

L’any 2018, la Llei d’impuls de la transició energètica i el canvi climàtic va permetre l’autoconsum d’energia elèctrica. Així, actualment qualsevol persona o empresa que vulgui apostar per la producció d’energia renovable pot consumir aquesta mateixa energia.

D’aquesta manera l’energia que produeixes i consumeixes, no l’has de pagar. L’electricitat que produeixis i no consumeixis, FEDA te la compra.

És una manera de contribuir a la transició energètica i aportar el teu gra de sorra a augmentar la sobirania energètica d’Andorra.

De fet, des que es va aprovar l’autoconsum, la instal·lació de plaques fotovoltaiques s’ha multiplicat, i cada vegada hi ha més privats que aposten per la producció d’aquesta energia renovable.

El teu promotor, instal·lador o enginyer et farà el projecte elèctric. Un cop el tinguis, amb el detall de la potència que instal·laràs, demana’ns el pressupost de connexió a la xarxa i te’l lliurarem en menys de 15 dies.


Sol.licita'ns més informació