Andorra produeix una mitjana de 80 GWh per any gràcies a la central hidroelèctrica situada al peu del llac d’Engolasters. Aquesta instal·lació va ser posada en servei el 1934 i ha estat des de llavors una font continuada de producció d’electricitat renovable. Actualment aquesta producció se situa entre el 15% i el 20% del consum del país.

La central és un edifici industrial en servei i és un bé inventariat dins del Patrimoni Cultural d’Andorra per la seva arquitectura de granit i per representar la modernització d’Andorra.

Hi ha quatre estanys d’alta muntanya que són reserves estacionals d’aigua per poder augmentar la producció hidràulica durant el període d’hivern. Aquests estanys són els de Cabana sorda, Juclà, Vall del riu i l’Illa.

L’aigua es deriva a Ransol i Ràmio a través de canals soterrats que arriben al llac d‘Engolasters. Aquest estany és un llac natural on s’ha construït una presa per augmentar-ne la capacitat i poder regular la producció de la central hidràulica a través de la canonada forçada.


Sol.licita'ns més informació