El MW Museu de l’Electricitat acull, des d’aquest dimecres, l’exposició fotogràfica “Una mirada sostenible”, que mostra perspectives diverses sobre la sostenibilitat amb temàtiques com la generació d’energia, la transició energètica o la gestió de residus. Es tracta de la visió particular de 13 participants que conviden amb les seves instantànies a reflexionar respecte a l’impacte de l’ésser humà sobre el medi ambient i les alternatives per esdevenir més sostenibles.

Entre les obres que es podran veure es troben “Reflex”, de Sofia Ortun, guanyadora del premi a la millor fotografia; “Mirall del Forquillo”, de Guillem Casal, guanyadora de la menció especial Andorra i Sostenibilitat; i “Flors de metall”, de María del Mar Sánchez, guanyadora de la menció especial Energia i Sostenibilitat.

L’exhibició està dissenyada amb l’objectiu d’engegar un diàleg al voltant de la sostenibilitat, un dels pilars estratègics de FEDA. En aquest sentit, el públic podrà interactuar amb la mostra a través d’un qüestionari que els i les assistents podran omplir mentre gaudeixen de les obres. Els visitants també estan convidats a participar en un muntatge artístic aportant les seves definicions de sostenibilitat.

L’oferta es complementa amb activitats adreçades a famílies i a grups d’escolars que permeten apropar els conceptes relacionats al desenvolupament sostenible a les noves generacions, amb el propòsit de motivar en elles el pensament crític i convidar-les a actuar per tenir cura de l’entorn.

A més, el muntatge de l’exposició també segueix criteris de sostenibilitat i està pensat per tenir el menor impacte ambiental possible. Per exemple, les fotografies han estat impreses sobre cartró reciclat i reciclable. Així mateix, l’estructura que s’utilitza per exposar les imatges ha estat creada a partir de cables elèctrics de cinquanta anys d’antiguitat als quals se’ls ha volgut donar un nou ús.

L’exposició es podrà visitar fins al 23 d’abril en els horaris habituals del MW Museu de l’Electricitat. Durant el primer mes, l’entrada al museu serà gratuïta, i a partir de març es tornaran a cobrar els preus habituals (Entrada normal: 5€, Entrada reduïda: 2,5€).