Energia solar fotovoltaica

Pots contribuir a la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic produint la teva pròpia energia renovable, gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Tu mateix tries quina modalitat d’ús vols fer d’aquesta energia: vendre-li la totalitat a FEDA, o bé fent autoconsum, així a més de consumir energia verda, podràs vendre la part sobrant de la teva generació a FEDA.

FEDA vol impulsar l’energia renovable i per això vol oferir el màxim de facilitats a les persones o empreses que apostin per la producció d’energia.

Les tarifes a les quals compra FEDA l’electricitat estan fixades pel Govern i es poden consultar al decret de tarifes vigent:

Tarifes elèctriques BOPA.

Un cop connectis la teva instal·lació a la nostra xarxa, FEDA et facilitarà una autofactura i et pagarà la part de l’energia que injectis a la xarxa elèctrica.

Informa’t del potencial solar de la teulada de casa teva a www.potencial.solar.

Els detalls de la reglamentació vigent sobre la generació d’energia elèctrica els trobaràs al decret d'aprovació del Reglament de la generació d’energia elèctrica i al  Decret de modificació del reglament del 2023.

A més, el Govern ofereix ajudes a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a través del programa Renova, que pots consultar a https://www.mediambient.ad/renova .

L'Autoconsum a Andorra

L’any 2018, la Llei d’impuls de la transició energètica i el canvi climàtic va permetre l’autoconsum d’energia elèctrica. Així, actualment qualsevol persona o empresa que vulgui apostar per la producció d’energia renovable pot consumir aquesta mateixa energia.

Així doncs, pots consumir una part o la totalitat de l’energia que produeixes, i al mateix moment deixes de comprar-ne l’equivalent a FEDA. Tot això sense oblidar que el teu excedent d’energia produïda serà comprat per FEDA.

És una manera de contribuir a la transició energètica i aportar el teu gra de sorra a augmentar la sobirania energètica d’Andorra.

De fet, des que es va aprovar l’autoconsum, la instal·lació de plaques fotovoltaiques s’ha multiplicat, i cada vegada hi ha més privats que aposten per la producció d’aquesta energia renovable.

El teu instal·lador autoritzat de confiança et farà el projecte elèctric. Un cop tinguis l’estudi tècnic fet, demana’ns el pressupost de connexió a la xarxa i te’l lliurarem en menys de 15 dies.


Sol.licita'ns més informació