Notes de premsa

El festival de cinema infantil compta aquest any amb el patrocini de FEDACULTURA

Més de 17.000 espectadors han gaudit del festival en els darrers 3 anys

El festival tindrà lloc entre els dies 7 i 15 d’abril. Enguany, la programació inclourà més de 30 sessions per a escolars del país d’entre 3 i 17 anys, amb curts i llargmetratges. Totes les pel·lícules són d’estrena a Andorra i responen als valors de cinema verd, participatiu i inclusiu.

Durant la setmana escolar, s’han programat 4 sessions gratuïtes i adaptades als diferents cicles educatius. Per als nens d’entre 3 i 5 anys s’oferirà la pel·lícula Animalades de cine, una adaptació de faules portades a la gran pantalla amb sentit de l’humor i enginy; per als d’entre 6 i 8 anys, El sostre del món, el llarg viatge de la Sasha al Pol Nord, pel·lícula guanyadora del Premi del Públic al Festival Internacional du film d’animation d’Annecy que impulsa valors amb el medi ambient i dels drets humans; per als de 9 a 12 anys, Sport Lovers, la millor selecció de ficcions, animacions i documentals, protagonitzats per esportistes d’elit com Usain Bolt o Novak Djokovic, fent una mirada a l’esperit de superació i el treball en equip. Per als joves de 13 a 17 anys, P’tites vues du Québec, d’estrena a Andorra i amb debat-col·loqui posterior per fomentar la reflexió sobre els valors del festival entre els assistents. El 90% de les pel·lícules són en català o en versió original subtitulada en català per als nens que ja saben llegir.

Els caps de setmana s’ha destinat al públic familiar, amb una oferta de cinema, concerts, activitats i tallers per gaudir en família. Aquestes activitats tindran un cost de 4,5 €, i seran gratuïtes per als socis del Club Súper3 i per als alumnes d’Inlingua.

L’objectiu del festival és formar futurs espectadors crítics, donant a conèixer un cinema plural, divers i de qualitat. Segons paraules de la codirectora i promotora de l’AKFF, Marta Lladó, “creiem important portar l’ensenyament del llenguatge cinematogràfic a l’escola i buscar la fórmula d’establir una comunicació entre els diferents llenguatges, desenvolupant el pensament crític i fomentant la creativitat”. També ha destacat, que les pel·lícules programades han sigut seleccionades, i molt sovint premiades, pels millors festivals de cinema.

Segons ha subratllat el coordinador del festival i director de Cadena Pirenaica, Eduard Navarro, “aquest festival forma part de la Responsabilitat Social de la nostra empresa. Ja són 4 anys oferint als nens i les famílies d’Andorra l’oportunitat única de conèixer i gaudir de projeccions que estimulen l’apreciació cinematogràfica, la capacitat reflexiva i crítica”.

Enguany, el festival compta amb el patrocini principal de FEDACULTURA. Segons les paraules del director general de la parapública, Albert Moles, “el sector cinematogràfic és un sector estratègic en els aspectes cultural, econòmic i social. A més, el festival respon i treballa en valors com la integració, la diversitat i el respecte del medi ambient, valors que FEDACULTURA comparteix fermament”. Aquest any, el festival compta amb la participació d’en Pau Pampalluga, personatge de FEDACULTURA que divulga i ensenya mitjançant tallers pedagògics a les escoles del país, la importància de l’estalvi energètic i l’ús responsable dels aparells elèctrics.

Un any més, el festival té el suport de l’Administració, principalment del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, i del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports. Joaquim Torreda, director de Formació Professional, Formació d’Adults i Recursos Educatius, ha remarcat el component pedagògic del projecte, així com el vessant educatiu dels tallers, “ja que van més enllà de l’entreteniment, on es treballa la mirada crítica dels nens i joves”.

Totes les activitats es poden trobar al web www.andorrakidsfilmfest.com

Presentació de la nova marca de serveis: FEDASOLUCIONS

Publicat el 07/05/2018 16:10

FEDA aposta per solucions modernes i eficients que ajudaran a satisfer les necessitats energètiques del país

Presentació de la nova marca de serveis: FEDASOLUCIONS - Llegir Més

Arranca la 4a edició de l'Andorra Kids’ Film Festival

Publicat el 12/03/2018 16:40

El festival de cinema infantil compta aquest any amb el patrocini de FEDACULTURA

Arranca la 4a edició de l'Andorra Kids’ Film Festival - Llegir Més

Bons resultats en l'Enquesta de Qualitat i Servei de FEDA

Publicat el 09/03/2018 12:55

El 91% dels clients de FEDA estan satisfets o molt satisfets amb el seu servei

Bons resultats en l'Enquesta de Qualitat i Servei de FEDA - Llegir Més

FEDA i l’Automòbil Club d’Andorra presenten la 4a edició de la Jornada de la Mobilitat Elèctrica

Publicat el 13/09/2017 18:24

La seu central de FEDA ha acollit aquest matí la presentació de la quarta edició de la Jornada de la Mobilitat Elèctrica, que tindrà lloc el pròxim dissabte 23 de setembre de 2017 amb el patrocini de Crèdit Andorrà i el Comú d’Andorra la Vella i la col·laboració de Ràdio i Televisió d’Andorra.

FEDA i l’Automòbil Club d’Andorra presenten la 4a edició de la Jornada de la Mobilitat Elèctrica - Llegir Més

FEDA i la Societat Andorrana de les Ciències han presentat el llibre ‘El canvi climàtic i Andorra’

Publicat el 14/08/2017 15:37

Aquest matí, a l’MW Museu de l’Electricitat, FEDA i SAC han presentat ‘El canvi climàtic i Andorra’, un llibre que recull les vint-i-tres ponències realitzades l’any passat en la 29a Diada Andorrana celebrada a la Universitat Catalana d’Estiu

FEDA i la Societat Andorrana de les Ciències han presentat el llibre ‘El canvi climàtic i Andorra’ - Llegir Més

FEDACULTURA col·labora amb UNICEF Andorra amb les ‘Visites solidàries en benefici de la campanya #TancaUnicef’

Publicat el 31/07/2017 15:20

FEDACULTURA donarà a Unicef Andorra dos euros per cada persona que visiti el MW Museu de l’Electricitat i el Camí Hidroelèctric d’Engolasters durant els mesos d’agost i setembre, amb l’objectiu de recaptar el màxim de fons possibles, i ajudar a fer realitat alguns dels projectes fixats per l’ONG en la campanya #TancaUnicef

FEDACULTURA col·labora amb UNICEF Andorra amb les ‘Visites solidàries en benefici de la campanya #TancaUnicef’ - Llegir Més

Prop de 600 escolars prenen part de les sessions de sensibilització de riscos elèctrics durant aquest curs escolar amb Pau Pampalluga

Publicat el 24/07/2017 15:52

Ahir, van finalitzar les visites que Pau Pampalluga realitza a les escoles del país, amb l’objectiu de sensibilitzar a tots els infants sobre els riscos elèctrics i l’estalvi energètic.

Prop de 600 escolars prenen part de les sessions de sensibilització de riscos elèctrics durant aquest curs escolar amb Pau Pampalluga - Llegir Més

Prop de 800 escolars descobreixen el MW Museu de l’Electricitat de FEDA durant aquest curs escolar

Publicat el 04/07/2017 16:53

Enguany, i com a novetat, la visita al museu ha incorporat un mòdul dedicat a les energies renovables, amb la finalitat de transmetre valors associats a un model energètic més net i sostenible

Prop de 800 escolars descobreixen el MW Museu de l’Electricitat de FEDA durant aquest curs escolar - Llegir Més