FEDA compartirà la seva experiència en una jornada per la igualtat en el món de l’esport

El director general, Albert Moles, presenta la jornada des de les instal·lacions.

El Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino serà l’escenari, l’1 de febrer, d’una jornada formativa en matèria d’igualtat de gènere en l'àmbit esportiu, però també en l’àmbit empresarial. Estàs preparat per complir amb la normativa d’igualtat? és el títol de la sessió, organitzada per l’Institut Andorrà de les Dones i l’Andorra Esports Cluster, amb el patrocini de FEDA. Serà una matinal amb dues ponències i tres tallers, la qual comptarà en el programa amb la participació del comitè d’Igualtat de FEDA per explicar l'experiència amb el pla d'igualtat de l'organització.

L’esdeveniment s’ha presentat aquest dijous a la sala de premsa de FEDA, amb la presència del director general, Albert Moles, la secretària general de l’Institut Andorrà de les Dones, Montserrat Ronchera, i el vocal de l’Andorra Esports Clúster, David Fraissinet. Moles ha destacat la importància d’una iniciativa com aquesta i ha lloat la tasca que està fent l’Institut Andorrà de les Dones en matèria d’igualtat. Per la seva part, Ronchera ha posat com exemple a FEDA i l’impuls del pla d’igualtat en la companyia com un model a seguir per al sector empresarial. A més a més, ha destacat que “és important poder comptar amb aquests plans perquè hi ha moltes situacions de desigualtat en el món de l’esport que queden silenciades. Per això hem fet una jornada pensada amb uns tallers molt proactius”. Finalment, Fraissinet ha indicat que “a vegades, tendim a pensar que aquí, perquè ens coneixem tots, aquestes situacions de desigualtat i abús no passen, però segur que també es donen casos que queden silenciats i als que s’ha de donar veu”.

FEDA té com a objectiu donar suport a esdeveniments, accions i projectes que impulsin la sostenibilitat, en tots els seus eixos. La igualtat de gènere és un dels pilars de l’eix social, recollit en l’ODS 5. En l’àmbit intern, el comitè d’igualtat va desenvolupar un pla d'igualtat de gènere pioner a Andorra el 2019, per aprofundir en la protecció dels drets de les dones en l'àmbit laboral, i acaba d'aprovar el nou pla d'igualtat adapta a la nova normativa.

A banda de la presència del comitè d’igualtat de FEDA, el programa de l’acte de l’1 de febrer inclou tallers i altres ponències que parlaran dels plans d’igualtat en les empreses i entitats esportives, els abusos en el món de l’esport i la competició o la implantació de mesures preventives i d’acompanyament i casos d’èxit. L’acte començarà a les 9 hores i conclourà amb el discurs de tancament de la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, a les 13 hores.