El Govern sotmet a exposició pública el Pla sectorial eòlic

El màstil instal·lat al Pic de Maià per fer els mesuraments del potencial eòlic. (FEDA)

El Consell de Ministres va aprovar, aquest dimecres, sotmetre a exposició pública el Pla sectorial d'infraestructures eòliques d'Andorra, que preveu la construccio del parc eòlic projectat per FEDA al Pic de Maià.

El secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, ha anunciat aquest tràmit en una roda de premsa que ha tingut lloc aquest dimecres, on ha considerat que serà “un abans i un després en la producció d’energia al país".

El futur parc eòlic al Pic de Maià és una infraestructura prioritària per a la transició energètica per l'important capacitat de producció que suposarà i per l'adaptació del model de producció a la corba de consum del país.

El Govern ha informat que per avançar en la construcció del parc eòlic, s'ha validat posar a exposició pública el Pla sectorial d’infraestructures eòliques d’Andorra, després d’haver rebut els informes preceptius i vinculants dels comuns de Canillo i Encamp sobre la futura infraestructura. Aquest és un pas necessari i imprescindible que cal fer tal com marca la Llei d’avaluació ambiental de projectes i de plans i programes, que estableix el procediment d’avaluació ambiental estratègica dels plans sectorials d’energia. Un cop passat aquest termini, el Govern podrà aprovar de forma definitiva el Pla sectorial.

El pla estarà a exposició pública fins al dia 29 de gener del 2024.