El Comú d'Encamp aprova el conveni per a la xarxa de calor del Pas de la Casa

El Pas de la Casa.

El Consell de Comú d'Encamp va aprovar, aquest dijous a la tarda, la modificació del conveni amb FEDA per a la construcció de la central de cogeneració i la xarxa de calor del Pas de la Casa, inclosa en el Pla sectorial d'infraestructures energètiques.

Amb aquest pas endavant, ara caldrà revisar els estudis i projectes previs elaborats a l'inici per definir els propers passos.

Tal com ha indicat el Comú d'Encamp en un comunicat, el conveni facilitarà construir una xarxa de calor urbana al Pas de la Casa, que serà una solució de calefacció més eficient i sostenible. El projecte preveu la integració de biomassa que permetrà reduir les emissions de CO2 i altres gasos d’efecte hivernacle.

El Comú inicialment va cedir uns espais que ara retornaran al comú i procedirà a cedir la planta baixa de l’edifici del Bullidor, uns 883 m2 i dos terrenys, un d’uns 1.100 m2 i un altre d’uns 3.310 m2 per a la construcció de la central i espais d’emmagatzematge d’acord amb el canvi que es va produir el 2022.