Notes de premsa

El festival de cinema infantil compta aquest any amb el patrocini de FEDACULTURA

Més de 17.000 espectadors han gaudit del festival en els darrers 3 anys

El festival tindrà lloc entre els dies 7 i 15 d’abril. Enguany, la programació inclourà més de 30 sessions per a escolars del país d’entre 3 i 17 anys, amb curts i llargmetratges. Totes les pel·lícules són d’estrena a Andorra i responen als valors de cinema verd, participatiu i inclusiu.

Durant la setmana escolar, s’han programat 4 sessions gratuïtes i adaptades als diferents cicles educatius. Per als nens d’entre 3 i 5 anys s’oferirà la pel·lícula Animalades de cine, una adaptació de faules portades a la gran pantalla amb sentit de l’humor i enginy; per als d’entre 6 i 8 anys, El sostre del món, el llarg viatge de la Sasha al Pol Nord, pel·lícula guanyadora del Premi del Públic al Festival Internacional du film d’animation d’Annecy que impulsa valors amb el medi ambient i dels drets humans; per als de 9 a 12 anys, Sport Lovers, la millor selecció de ficcions, animacions i documentals, protagonitzats per esportistes d’elit com Usain Bolt o Novak Djokovic, fent una mirada a l’esperit de superació i el treball en equip. Per als joves de 13 a 17 anys, P’tites vues du Québec, d’estrena a Andorra i amb debat-col·loqui posterior per fomentar la reflexió sobre els valors del festival entre els assistents. El 90% de les pel·lícules són en català o en versió original subtitulada en català per als nens que ja saben llegir.

Els caps de setmana s’ha destinat al públic familiar, amb una oferta de cinema, concerts, activitats i tallers per gaudir en família. Aquestes activitats tindran un cost de 4,5 €, i seran gratuïtes per als socis del Club Súper3 i per als alumnes d’Inlingua.

L’objectiu del festival és formar futurs espectadors crítics, donant a conèixer un cinema plural, divers i de qualitat. Segons paraules de la codirectora i promotora de l’AKFF, Marta Lladó, “creiem important portar l’ensenyament del llenguatge cinematogràfic a l’escola i buscar la fórmula d’establir una comunicació entre els diferents llenguatges, desenvolupant el pensament crític i fomentant la creativitat”. També ha destacat, que les pel·lícules programades han sigut seleccionades, i molt sovint premiades, pels millors festivals de cinema.

Segons ha subratllat el coordinador del festival i director de Cadena Pirenaica, Eduard Navarro, “aquest festival forma part de la Responsabilitat Social de la nostra empresa. Ja són 4 anys oferint als nens i les famílies d’Andorra l’oportunitat única de conèixer i gaudir de projeccions que estimulen l’apreciació cinematogràfica, la capacitat reflexiva i crítica”.

Enguany, el festival compta amb el patrocini principal de FEDACULTURA. Segons les paraules del director general de la parapública, Albert Moles, “el sector cinematogràfic és un sector estratègic en els aspectes cultural, econòmic i social. A més, el festival respon i treballa en valors com la integració, la diversitat i el respecte del medi ambient, valors que FEDACULTURA comparteix fermament”. Aquest any, el festival compta amb la participació d’en Pau Pampalluga, personatge de FEDACULTURA que divulga i ensenya mitjançant tallers pedagògics a les escoles del país, la importància de l’estalvi energètic i l’ús responsable dels aparells elèctrics.

Un any més, el festival té el suport de l’Administració, principalment del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, i del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports. Joaquim Torreda, director de Formació Professional, Formació d’Adults i Recursos Educatius, ha remarcat el component pedagògic del projecte, així com el vessant educatiu dels tallers, “ja que van més enllà de l’entreteniment, on es treballa la mirada crítica dels nens i joves”.

Totes les activitats es poden trobar al web www.andorrakidsfilmfest.com

FEDA inicia una campanya per fomentar l’eficiència energètica a les llars

Publicat el 29/07/2016 11:00

La campanya consta, inicialment, d’una sèrie de microcàpsules audiovisuals distribuïdes per les xarxes socials amb la consigna “és evident, sigues eficient”.

FEDA inicia una campanya per fomentar l’eficiència energètica a les llars - Llegir Més

El consum elèctric del juny ha augmentat un 0,4 % respecte al del mateix mes del 2015

Publicat el 06/07/2016 19:45

Les dades de consum del mes indiquen que la potència màxima registrada ha estat de 72,5 MW i es va produir el 23 de juny a les 13 h.

El consum elèctric del juny ha augmentat un 0,4 % respecte al del mateix mes del 2015 - Llegir Més

FEDA invertirà 138 milions d’euros durant els propers deu anys

Publicat el 30/06/2016 19:10

Durant els propers dos anys la companyia crearà les filials que li permetran abordar nous projectes de producció d’electricitat així com d’altres serveis energètics amb les quals s’obrirà la porta parcialment a la inversió privada.

FEDA invertirà 138 milions d’euros durant els propers deu anys - Llegir Més

El cap de Govern visita la central de cogeneració de FEDA Ecoterm

Publicat el 29/06/2016 11:05

Les proves funcionals s’iniciaran a mitjan agost i tindran una durada d’un mes. La posada en servei es preveu per a finals de setembre.

El cap de Govern visita la central de cogeneració de FEDA Ecoterm - Llegir Més

FEDA instal·larà un punt de proveïment per a vehicles d’hidrogen

Publicat el 09/06/2016 12:40

És en el marc del projecte H2PiyR, impulsat conjuntament entre el nostre país, Catalunya, l’Aragó i la regió de Llenguadoc-Rosselló-Migdia-Pirineus, finançat amb el programa transfronterer de la Unió Europea POCTEFA 2014-2020.

FEDA instal·larà un punt de proveïment per a vehicles d’hidrogen - Llegir Més

FEDA inaugura el primer punt de càrrega accelerada de vehicles elèctrics

Publicat el 02/06/2016 18:55

El ministre Jordi Alcobé ha anunciat que Andorra se situa en el segon lloc del món pel que fa a la quota de mercat de mobilitat elèctrica.

FEDA inaugura el primer punt de càrrega accelerada de vehicles elèctrics - Llegir Més

415 escolars participen als tallers de riscos elèctrics de FEDA

Publicat el 27/05/2016 17:25

Aquestes classes les ha impartit personal de FEDA mitjançant els materials didàctics protagonitzats pel personatge de ficció Pau Pampalluga.

415 escolars participen als tallers de riscos elèctrics de FEDA - Llegir Més

Un altre cotxe elèctric i un d’híbrid endollable, a la flota de FEDA

Publicat el 03/05/2016 17:15

Amb aquests, la companyia disposarà de tres vehicles amb tecnologia elèctrica a la seva flota.

Un altre cotxe elèctric i un d’híbrid endollable, a la flota de FEDA - Llegir Més

El consum elèctric de l’abril ha augmentat un 4,7 % respecte al del mateix mes del 2015

Publicat el 02/05/2016 17:48

Andorra ha generat 12,7 GWh entre la central hidràulica de FEDA i el centre de tractament de residus de la Comella.

El consum elèctric de l’abril ha augmentat un 4,7 % respecte al del mateix mes del 2015 - Llegir Més

El consum elèctric del gener ha baixat un 0,9 % respecte al del mateix mes del 2015

Publicat el 01/02/2016 16:47

Pel que fa a la producció pròpia, Andorra ha generat 7,1 GWh entre la central hidràulica de FEDA i el centre de tractament de residus de la Comella.

El consum elèctric del gener ha baixat un 0,9 % respecte al del mateix mes del 2015 - Llegir Més

El consum d’Andorra augmenta un 0,9% l’any 2015

Publicat el 05/01/2016 11:40

El consum del mes de desembre ha baixat un 4,2% respecte al del 2014. L’índicador de la qualitat del servei per tot el 2015 ha assolit el seu millor nivell històric: 3 minuts per client

El consum d’Andorra augmenta un 0,9% l’any 2015 - Llegir Més

Entra en servei la interconnexió de 225 kV amb França

Publicat el 22/12/2015 17:30

La construcció i posada en marxa d’aquesta línia, una obra de gran envergadura i transcendència històrica, s’ha fet realitat gràcies a l’esforç i la professionalitat dels tècnics de FEDA.

Entra en servei la interconnexió de 225 kV amb França - Llegir Més

Balanç satisfactori de les accions de FEDA d’aquest 2015

Publicat el 03/12/2015 18:50

El director general de FEDA, Albert Moles, ha presentat el balanç de l’activitat de la parapública d’aquest any en un dinar amb els mitjans de comunicació.

Balanç satisfactori de les accions de FEDA d’aquest 2015 - Llegir Més

El consum elèctric del novembre ha crescut un 0,1 % respecte al del mateix mes del 2014

Publicat el 01/12/2015 17:15

D’altra banda, el consum acumulat durant el 2015 creix un 1,5 % respecte al mateix període de l’any 2014.

El consum elèctric del novembre ha crescut un 0,1 % respecte al del mateix mes del 2014 - Llegir Més