FEDA Cultura convida la població a descobrir un element clau de la història del nostre país des d’una perspectiva singular. Dins del programa de les Nits d’estiu als museus es faran dues visites nocturnes al Camí hidroelèctric d’Engolasters, els divendres 14 de juliol i 18 d’agost, a les 20 h. Ambdues activitats són gratuïtes, però cal fer reserva prèvia.

Sota la llum de les estrelles es crea un ambient màgic que transportarà al públic als anys 1930, quan va arribar l’electricitat al Principat. Així, les persones que facin la visita podran recórrer la història a través d’espais que normalment estan tancats al públic, com la casa dels guardes, la sala de màquines del funicular o la galeria tècnica de la presa.

Durant aquest viatge també podran entendre com es produeix l’electricitat gràcies a la força de l’aigua, una font renovable que actualment és la principal generadora d’energia elèctrica a escala nacional. Precisament FEDA està compromesa amb la divulgació de la història de l’energia al país i amb l’aposta per les renovables, pilar de la transició energètica.

Les visites diürnes al Camí hidroelèctric d’Engolasters es poden fer de dimarts a diumenge a les 10, 12, 15 i 17 hores durant els mesos de juliol i agost. Les explicacions s’ofereixen en català, castellà, francès i anglès i l’aforament és limitat, per això es recomana fer reserva prèvia per correu electrònic a o per telèfon al 739 111. Amb l’entrada al Camí hidroelèctric es pot visitar també el MW Museu de l’Electricitat.

Així mateix, FEDA Cultura ha preparat altres propostes per a les Nits d’estiu que es poden consultar al web Agenda cultural — FEDA Cultura.