Infraestructures hidroelèctriques

Andorra produeix una mitjana de 80 GWh per any gràcies a la central hidroelèctrica situada al peu del llac d’Engolasters. Aquesta instal·lació va ser posada en servei el 1934 i ha estat des de llavors una font continuada de producció d’electricitat renovable. Actualment aquesta producció se situa entre el 15% i el 20% del consum del país.

Despatx elèctric d'explotació

La central alberga el despatx elèctric d’explotació. El despatx elèctric d’explotació és el centre neuràlgic del subministrament d’energia elèctrica d'Andorra. Des d’aquest despatx es controla en tot moment la totalitat de la xarxa elèctrica.

Línies elèctriques

La xarxa elèctrica de FEDA té uns 700 quilòmetres de cables i el 84% està soterrat. És un valor molt elevat per a un país amb una orografia de muntanya on hi ha moltes dificultats per trobar solucions per soterrar les línies elèctriques.

Estacions transformadores i repartidores (ETR)

FEDA disposa de 5 ETR repartides entre la Margineda, Encamp, Ransol, Grau Roig i la Gonarda. Aquestes instal·lacions permeten distribuir tota l’energia elèctrica que demana el país en tot moment.


Sol.licita'ns més informació