Tres de cada quatre desplaçaments amb cotxe són de menys de 65 quilòmetres. Un de cada tres trajectes fa menys de tres quilòmetres. La pol·lució dels vehicles provoca més morts que els accidents de trànsit. Amb tres afirmacions es demostra que l'aposta per la mobilitat elèctrica és necessària per garantir un futur més sostenible energèticament i mediambientalment per a Andorra. 

La fira, que s'ha dut a terme dissabte 19 de setembre al Prat del Roure d'Escaldes-Engordany, aglutina bona part de l'oferta de vehicles elèctrics que ja es pot adquirir actualment a Andorra entre cotxes, segways, bicicletes i motos.  Pel que fa als cotxes s'han presentat els models següents a disposició dels visitants per fer-hi proves de conducció: Smart Fortwo, Kia Soul, Mercedes Classe B, Mitsubishi Outlander, Citroen C0 i Citroen Berlingo. La JME15 s'ha realitat gràcies al suport del comú d'Escaldes-Engordany i la col·laboració de Pyrénées Andorra, Becier Vehicles, Andorobots, Electric Motion, Volta'l Andorra Segway Tours, Pensa en ciència, Anem Elèctric i Excursions del Pirineu. 

La JME15 pretén divulgar les opcions de mobilitat elèctrica (elèctrics, híbrids i híbrids endollables) que hi ha, que avui en dia són competitives i permeten substituir en gran mesura els vehicles amb motor de combustió. El desplegament dels vehicles elèctrics és molt important perquè s'alimenten amb energia neta i renovable i no contaminen. A més, són energèticament més eficients i s'adapten en gran mesura a les necessitats de mobilitat de la realitat andorrana. És per això que la JME15 vol contribuir a conscienciar la població de la necessitat d'implicar-se per aconseguir una mobilitat més sostenible econòmicament i mediambientalment. Per tirar-ho endavant cal el compromís de totes les parts i la JME15 vol posar la base d'aquest compromís. 

A la jornada s'han fet tot un seguit de conferències sobre l'estat del desplegament, el camí a recórrer i les oportunitats d'Andorra en el camp de la mobilitat elèctrica oferts per FEDA, el ministeri de Medi Ambient, l'Observatori de la Sostenibilitat d'Andorra i l'escola de conducció de l'Automòbil Club d'Andorra. 


Sol.licita'ns més informació