Notes de premsa

El festival de cinema infantil compta aquest any amb el patrocini de FEDACULTURA

Més de 17.000 espectadors han gaudit del festival en els darrers 3 anys

El festival tindrà lloc entre els dies 7 i 15 d’abril. Enguany, la programació inclourà més de 30 sessions per a escolars del país d’entre 3 i 17 anys, amb curts i llargmetratges. Totes les pel·lícules són d’estrena a Andorra i responen als valors de cinema verd, participatiu i inclusiu.

Durant la setmana escolar, s’han programat 4 sessions gratuïtes i adaptades als diferents cicles educatius. Per als nens d’entre 3 i 5 anys s’oferirà la pel·lícula Animalades de cine, una adaptació de faules portades a la gran pantalla amb sentit de l’humor i enginy; per als d’entre 6 i 8 anys, El sostre del món, el llarg viatge de la Sasha al Pol Nord, pel·lícula guanyadora del Premi del Públic al Festival Internacional du film d’animation d’Annecy que impulsa valors amb el medi ambient i dels drets humans; per als de 9 a 12 anys, Sport Lovers, la millor selecció de ficcions, animacions i documentals, protagonitzats per esportistes d’elit com Usain Bolt o Novak Djokovic, fent una mirada a l’esperit de superació i el treball en equip. Per als joves de 13 a 17 anys, P’tites vues du Québec, d’estrena a Andorra i amb debat-col·loqui posterior per fomentar la reflexió sobre els valors del festival entre els assistents. El 90% de les pel·lícules són en català o en versió original subtitulada en català per als nens que ja saben llegir.

Els caps de setmana s’ha destinat al públic familiar, amb una oferta de cinema, concerts, activitats i tallers per gaudir en família. Aquestes activitats tindran un cost de 4,5 €, i seran gratuïtes per als socis del Club Súper3 i per als alumnes d’Inlingua.

L’objectiu del festival és formar futurs espectadors crítics, donant a conèixer un cinema plural, divers i de qualitat. Segons paraules de la codirectora i promotora de l’AKFF, Marta Lladó, “creiem important portar l’ensenyament del llenguatge cinematogràfic a l’escola i buscar la fórmula d’establir una comunicació entre els diferents llenguatges, desenvolupant el pensament crític i fomentant la creativitat”. També ha destacat, que les pel·lícules programades han sigut seleccionades, i molt sovint premiades, pels millors festivals de cinema.

Segons ha subratllat el coordinador del festival i director de Cadena Pirenaica, Eduard Navarro, “aquest festival forma part de la Responsabilitat Social de la nostra empresa. Ja són 4 anys oferint als nens i les famílies d’Andorra l’oportunitat única de conèixer i gaudir de projeccions que estimulen l’apreciació cinematogràfica, la capacitat reflexiva i crítica”.

Enguany, el festival compta amb el patrocini principal de FEDACULTURA. Segons les paraules del director general de la parapública, Albert Moles, “el sector cinematogràfic és un sector estratègic en els aspectes cultural, econòmic i social. A més, el festival respon i treballa en valors com la integració, la diversitat i el respecte del medi ambient, valors que FEDACULTURA comparteix fermament”. Aquest any, el festival compta amb la participació d’en Pau Pampalluga, personatge de FEDACULTURA que divulga i ensenya mitjançant tallers pedagògics a les escoles del país, la importància de l’estalvi energètic i l’ús responsable dels aparells elèctrics.

Un any més, el festival té el suport de l’Administració, principalment del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, i del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports. Joaquim Torreda, director de Formació Professional, Formació d’Adults i Recursos Educatius, ha remarcat el component pedagògic del projecte, així com el vessant educatiu dels tallers, “ja que van més enllà de l’entreteniment, on es treballa la mirada crítica dels nens i joves”.

Totes les activitats es poden trobar al web www.andorrakidsfilmfest.com

El públic assistent a les Nits d’Estiu creix un 60%

Publicat el 02/09/2019 11:30

L’interès del públic per aquestes activitats ha suposat un augment de visitants amb un aforament complert i amb llista d’espera en totes les actuacions.

El públic assistent a les Nits d’Estiu creix un 60% - Llegir Més

FEDA atura la central hidroelèctrica durant una setmana per fer accions de manteniment

Publicat el 22/08/2019 12:50

Les actuacions es fan anualment i són necessàries per garantir el bon rendiment de la principal font d’energia elèctrica del país

FEDA atura la central hidroelèctrica durant una setmana per fer accions de manteniment - Llegir Més

Calvó i Moles assisteixen a la inauguració de la nova xarxa de calor de Perpinyà

Publicat el 28/06/2019 12:55

La xarxa de calor parteix del centre de valorització energètica de residus de Calce i reprodueix un model similar al que està desenvolupant FEDA Ecoterm a la Comella

Calvó i Moles assisteixen a la inauguració de la nova xarxa de calor de Perpinyà - Llegir Més

MOU_T_B serà el nom de l’aplicació de FEDA que facilitarà la mobilitat al Principat

Publicat el 27/06/2019 15:35

L’eina integrarà els carregadors de vehicles elèctrics, el transport públic, Cicland i els aparcaments públics

MOU_T_B serà el nom de l’aplicació de FEDA que facilitarà la mobilitat al Principat - Llegir Més

FEDA presenta l’itinerari de muntanya Cercle d’aigua

Publicat el 17/06/2019 11:40

És una ruta circular que passa pels estanys amb presa hidràulica

FEDA presenta l’itinerari de muntanya Cercle d’aigua - Llegir Més

Comencen les obres de la xarxa de calor que contribuirà a millorar la qualitat de l’aire d’Andorra la Vella

Publicat el 12/06/2019 11:55

La xarxa distribuirà l’energia tèrmica de la central de cogeneració que aprofitarà la calor residual del Centre de Tractament de Residus

Comencen les obres de la xarxa de calor que contribuirà a millorar la qualitat de l’aire d’Andorra la Vella - Llegir Més

Es prolonga fins al 31 d’agost l’exposició “Ça chauffe pour la planète”

Publicat el 04/06/2019 12:55

Forces Elèctriques d’Andorra i l’Ambaixada de França a Andorra han arribat amb un acord amb “Cartooning For Peace” per tal que la mostra s’allargui un mes més.

Es prolonga fins al 31 d’agost l’exposició “Ça chauffe pour la planète” - Llegir Més

Es restableix el subministrament elèctric a la zona d’Andorra la Vella afectada per una fuita d’aigua

Publicat el 28/04/2019 09:05

Prop de 150 clients van quedar afectats pel tall de subministrament que es va produir en inundar-se una estació transformadora, ahir a la tarda

Es restableix el subministrament elèctric a la zona d’Andorra la Vella afectada per una fuita d’aigua - Llegir Més

FEDA adjudica a Siemens la creació de la plataforma de mobilitat

Publicat el 15/04/2019 12:35

Amb aquesta eina FEDA afavorirà una gestió de la mobilitat més eficient, fàcil i sostenible

FEDA adjudica a Siemens la creació de la plataforma de mobilitat - Llegir Més

Comencen les obres per construir l’ETR de la Gonarda

Publicat el 11/04/2019 07:55

La futura estació transformadora permetrà augmentar i millorar el subministrament elèctric a les Valls del Nord

Comencen les obres per construir l’ETR de la Gonarda - Llegir Més

Més de 1.100 persones visiten l’exposició “Ça Chauffe pour la Planète”

Publicat el 09/04/2019 15:05

El MW museu de l’electricitat acull des del passat 11 de gener una trentena de dibuixos de premsa que alerten sobre el canvi climàtic

Més de 1.100 persones visiten l’exposició “Ça Chauffe pour la Planète” - Llegir Més