I si ens quedem sense bateria fora de casa?

 El cotxe elèctric està pensat per sortir de casa amb la bateria al 100 %, igual que faríem amb un telèfon mòbil. En cas que per algun motiu siguem fora de casa i ens estiguem quedant sense bateria, FEDA està desplegant una xarxa de punts de càrrega de suport. Hi han borns de càrrega accelerada, que amb 2 hores donen una autonomia d’uns 100 quilòmetres. També hi haurà punts de càrrega ràpida, que omplen la bateria fins al 80 % en mitja hora. L’ús d’aquests carregadors és gratuït i s’activen amb una clau distribuïda per FEDA a tots els titulars d’un vehicle elèctric que ho demanin.

A les oficines de FEDA també ens proporcionaran una clau per activar gratuïtament durant les 2 primeres hores els carregadors de la via pública. En el cas que la càrrega superi les 2 hores, es cobrarà 1,25 €/15 minuts.

Díptic càrrega via pública

Per activar els carregadors només cal:

  • Passar el clauer per sota la pantalla
  • Escollir un dels dos endolls
  • Connectar el cotxe amb el nostre cable
  • Tancar la tapeta del carregador

La pantalla del born de càrrega ens donarà indicacions en tot moment sobre el procés. És molt important que portem nosaltres el cable de connexió. 

Un cop la càrrega s’hagi acabat, haurem de:

  • Passar el clauer pel sensor per desbloquejar l’endoll
  • Desconnectar l’endoll del cotxe i del carregador
  • Tancar la tapa del carregador


Es pot consultar la ubicació d’aquests punts, el tipus de càrrega que ofereixen i la seva disponibilitat al web  www.chargepulse.comEn aquest web també podem monitoritzar el consum elèctric del vehicle.

I si volem viatjar a fora, els països veïns estan desplegant xarxes de carregadors compatibles i, concretament, a Catalunya, s’han unit esforços per assegurar el subministrament en els trajectes en direcció Barcelona i Girona.

Veure:

 http://openchargemap.org/app/?view=map-page

http://www.electromaps.com/puntos-de-recarga

https://chargemap.com/


imatge-carregador-carrer-Prada-Casadet.jpg

Mapa