“FHASA, la llum de la seva llar” és el títol de l’obra que Les Il·luminades representaran aquest dissabte, a les 19.30 hores, al MW Museu de l’Electricitat. Aquesta activitat clou el cicle organitzat per FEDA Cultura en el marc de les Nits d’estiu als museus.

La visita teatralitzada permetrà accedir també a la Central Hidroelèctrica, la primera infraestructura de producció energètica al país, totalment renovable i en ple funcionament en l'actualitat, generant aproximadament el 80% de l'electricitat total produïda a Andorra.

Amb un guió que combina història i entreteniment, els assistents coneixeran la Sra. Rosa, una dona que busca inversors per a la construcció de sistemes hidroelèctrics capaços de generar prou electricitat per a la seva venda i, així, poder modernitzar el país. L’acompanyen la Lluïsa i la Carmeta, les dones de dos treballadors de FHASA. A través d’elles i les seves anècdotes, també s’exploraran les inquietuds i reivindicacions de l’època.

Es tracta d’una vetllada original que transportarà el públic a la dècada de 1930 per conèixer com va ser la construcció de FHASA i quin impacte va tenir en la societat. Cristina Pericas, Iris Orriols i Anna Mangot seran les guies d’aquest viatge al passat ple d’humor i complicitat.

La cita està programada per al dissabte 26 d’agost a les 19.30 h i l’assistència és gratuïta, però cal fer reserva prèvia enviant un correu electrònic a fedacultura@feda.ad o trucant al 739 111.