FEDA ha adquirit un vehicle 100 % elèctric i un d’híbrid endollable. Amb aquests, la companyia disposarà de tres vehicles amb tecnologia elèctrica a la seva flota. Les adquisicions, que en el cas de FEDA queden fora del pla d’ajudes governamentals Engega, s’han fet fa unes setmanes en el marc de la implicació de FEDA amb l’objectiu nacional de convertir Andorra en el segon país amb més proporció de vehicles elèctrics de tot el món, amb horitzó al 2018, després de Noruega.

Els vehicles elèctrics tenen una autonomia suficient per cobrir els desplaçaments habituals del dia a dia de l’activitat de FEDA i s’adapten a la perfecció a l’orografia i la climatologia del país. Pel que fa a l’híbrid endollable, com que disposa d’un motor de combustible fòssil i un d’elèctric, té una autonomia molt més àmplia fins i tot que un vehicle convencional.


MÉS PUNTS DE CÀRREGA, ELS PROPERS MESOS

Durant els propers mesos, FEDA també farà realitat la primera xarxa completa de punts de càrrega per a vehicles elèctrics. Se n’instal·larà una quinzena arreu del territori nacional i seran de càrrega accelerada i de càrrega ràpida; aquests últims permeten assolir el ple en mitja hora, aproximadament. Aquests carregadors, que entraran en servei ben aviat, estan pensats per cobrir necessitats imprevistes dels usuaris de cotxes elèctrics, ja que la càrrega convencional que podran fer a domicili és suficient per fer els desplaçaments habituals de fins a tres o quatre dies.

Justament, el 2016 FEDA també posarà a disposició del seus clients carregadors domèstics per a habitatges particulars i comunitats de veïns. Aquests sistemes permetran fer la càrrega de forma controlada durant les nits. El lloguer d’aquests aparells serà gratuït els tres primers anys.

D’aquesta manera, FEDA posa en pràctica els compromisos assolits amb el Govern i els altres actors implicats el setembre passat, consistents en fer realitat un pla d’implantació de punts de càrrega, a més de creure en el projecte de convertir Andorra en una de les nacions pioneres a escala mundial en mobilitat elèctrica i contribuir a conscienciar la població que el futur immediat passa pel vehicle elèctric.