Aquest mes d’agost, FEDA està realitzant diversos treballs de manteniment i modernització de les instal·lacions hidràuliques com ara el reemplaçament d’una vàlvula a l’estany de l’Illa i unes obres de manteniment al canal Valira que finalitzaran al mes d’octubre.

L’obra més important és la substitució de l’antiga vàlvula a l’estany de l’Illa, que data dels anys 50, per una de nova. La vàlvula serveix per evacuar l’aigua en període hivernal i es tanca a la primavera per recuperar l’aigua del desgel. Aquests treballs, que es practiquen a 2.480 metres d’alçada, han fet necessari buidar l’estany. La nova vàlvula pesa 600 quilos i té una llargada de 1.750 mm i un diàmetre interior de 585 mm. A curt termini també està previst incorporar un sistema de tancament i obertura a distància, en lloc del manual que es fa servir actualment .

Els treballs a l’estany de l’Illa, que té una capacitat d’1.500.000 m3, van començar el passat 20 d’agost i està programat que acabin el proper 1 d’octubre. L’aigua de l’estany, quan està en activitat, va al canal Madriu passant per Ràmio per acabar al llac d’Engolasters. Per tal de poder iniciar les obres a finals d’agost, l'estany es va començar a buidar al juliol.

Per altra banda, el 20 d’agost es van iniciar els treballs de manteniment al canal Valira, que uneix Ransol i Engolasters, i que, de fet, nodreix l’estany d’aigua. En total són 11 quilòmetres de canalització i els treballs afecten el tram comprès entre Ransol i els cortals d’Encamp.

Amb aquestes tasques de manteniment i modernització de les instal·lacions hidràuliques, FEDA continua treballant per millorar dia a dia el seu servei.