Les filials de FEDA Capçalera d’Infraestructures energètiques, SAU i FEDA Solucions, SAU s’han constituït formalment aquest dijous amb la creació dels seus Consells d’Administració. Aquestes dues societats es van crear fa uns mesos i estan fent els passos necessaris per poder començar a operar en els propers mesos.

El Consell d’Administració de FEDA ha aprovat la creació dels dos consells de les filials, i ha autoritzat que comencin a estructurar el seu personal.

Així doncs, aquest mateix dijous s’ha celebrat la primera junta de cada una de les societats, en les quals s’han nomenat els gerents, en els dos casos personal provinent de FEDA que ja pilotava els projectes que es derivaran a les societats. El director general de FEDA, Albert Moles, ocuparà el lloc de president en els dos Consells d’Administració de les filials, i a FEDA Solucions també en formaran part Miquel Galera (director de Mitjans Corporatius de FEDA) i Anabel Gonzalvo (directora de Planificació i Control de FEDA); a Capçalera d’Infraestructures energètiques completen el Consell d’Administració Imma Jiménez (directora d’Activitats de Creixement de FEDA) i Anabel Gonzalvo.

La societat FEDA Solucions es va crear amb l’objectiu de desenvolupar projectes d’estalvi, eficiència i sostenibilitat i de promoure la mobilitat elèctrica, per oferir solucions modernes i eficients a les necessitats energètiques del país. Aquesta serà dirigida per Xavier Forné, que fins ara ocupava el càrrec de director de Diversificació a FEDA.

Forné és enginyer en electricitat i automàtica de l’Institut Nacional Politècnic de Grenoble. Es va incorporar a FEDA l’any 1997 i ha format part de l’equip de Magatzem, ha ocupat la direcció de Distribució, posteriorment la de Distribució, Enginyeria i Manteniment, i des del 2014 dirigia el Departament de Diversificació.

FEDA Solucions assumirà un dels projectes prioritaris en què està treballant FEDA, que és la Plataforma de Mobilitat multimodal, que ha de permetre una millor gestió de la mobilitat, oferir informació en temps real i planificar millor la mobilitat dels usuaris amb totes les opcions de transport del país.

La societat Capçalera d’Infraestructures energètiques, per altra banda, ha nomenat a Jordi Travé com a gerent. Travé ocupava fins ara el càrrec de responsable de projectes d’enginyeria a FEDA, on ja pilotava els projectes de les centrals de cogeneració i xarxes de calor que ara dirigirà des de la filial, i que són la prioritat d’aquesta nova societat.

Travé és enginyer industrial, màster en estructures arquitectòniques i màster en energies renovables i eficiència energètica. Es va incorporar a FEDA l’any 2015, i amb anterioritat havia estat consultor d’instal·lacions, estructures i energètic en diferents empreses i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya.

La creació de les dues filials de FEDA s’emmarca en la Llei de FEDA del 2016 que va obrir la possibilitat de crear noves línies de negoci en societats participades majoritàriament per FEDA. En aquest primer moment, el capital de les dues societats és 100% de FEDA, però s’està treballant amb la filial del grup francès EDF, Dalkia, per a l’entrada d’un percentatge de capital minoritari a Capçalera d’Infraestructures energètiques, SAU.