El nou model energètic d’Andorra s’estructura al voltant de tres objectius principals:

incrementar la capacitat de generació d’energia interna, posar els mitjans necessaris per millorar l’estalvi energètic i desenvolupar alternatives energètiques més sostenibles amb el medi ambient. Seguint les recomanacions del Llibre blanc de l’energia d’Andorra publicat l’any 2012, l’estratègia de FEDA pels pròxims anys s’enfoca a donar resposta a aquests reptes, impulsant aquesta nova cultura energètica a Andorra.
Amb l’aprovació de la nova llei de FEDA el març del 2016, s’obra la possibilitat de poder crear noves línies de negoci. La posada en servei de la Central de cogeneració de Soldeu l’any passat sota la marca FEDAECOTERM, n’és un exemple.
Avui, 7/05/2018,  s’ha presentat la marca FEDASOLUCIONS amb l’objectiu de desenvolupar projectes d’estalvi, eficiència i sostenibilitat.
FEDASOLUCIONS neix amb vocació de servei oferint solucions modernes i eficients a les necessitats energètiques del país. Els valors de FEDASOLUCIONS són: la Innovació, el Confort, la Sostenibilitat, l’Energia neta i l’Andorranitat.
Les línies de serveis en l’àmbit de l’energia i la sostenibilitat que s’ofereixen són: la recàrrega de vehicles elèctrics a la via publica, aparells de recàrrega per a vehicles elèctrics d’ús particular i d’empresa, la plataforma de mobilitat, productes de confort i estalvi energètic a la llar i el seguiment i la millora energètica de grans edificis.
Per la recàrrega de vehicles elèctrics a la via publica, FEDASOLUCIONS proveeix els carregadors, la plataforma de gestió del servei, el manteniment dels aparells i dels sistemes, el servei d’assistència 24 hores i la gestió del pagament de residents i turistes.
C. Prat de la Creu, 68-76. Andorra la Vella · Av. de la Bartra, s/n. Encamp · Tel. 73 91 00 · www.feda.ad
Per a ús particular i d’empresa, s’ofereix l’assessorament de l’aparell de recàrrega que millor s’adapti a les necessitats, l’arrendament de l’aparell, la plataforma de gestió dels carregadors i de les tarifes per a les càrregues, el manteniment i el servei d’assistència les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.
La plataforma de mobilitat intermodal pretén, agrupar en una sola aplicació els serveis de transport públic, bicicletes elèctriques, carregadors a la via pública i l’accés als aparcaments. Mitjançant aquesta aplicació, l’usuari podrà accedir des d’una APP als serveis unificats amb un pagament centralitzat, informació en temps real dels diferents serveis de transport per geolocalització, planificar un routing i fer reserves.
Els serveis que s’oferiran per a productes de confort i estalvi energètic a la llar seran, l’assessorament, l’arrendament de paquets de domòtica, la plataforma de gestió, el manteniment dels aparells i dels sistemes, i l’assistència les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.
Dins l’apartat de seguiment i millora de grans edificis, des del 2016 i fins al 2020, es monitoritzaran 20 edificis de Govern que donaran un rol exemplar de l’administració, en la seva voluntat de ser energèticament més eficients. Això permetrà ajudar en la presa de decisions sobre les actuacions a realitzar per ser més eficients i en la gestió dels diferents centres.
A partir d’avui, ja es pot consultar tots aquests productes i serveis a la pàgina web: fedasolucions.ad.