FEDA ha col·laborat durant la setmana del 7 al 12 d’octubre amb la campanya #araNOpodemparar d’Unicef Andorra, que recull donatius per reduir la mortalitat infantil. Es tracta d’una acció emmarcada en la vocació social de la companyia elèctrica. La col·laboració ha consistit en cedir tota la recaptació d’una setmana en entrades al MW Museu de l’Electricitat i al Camí hidroelèctric d’Engolasters. 

Amb els diners recaptats, s’administraran 279 vacunes del xarampió, es repartiran 393 sobres de menjar terapèutic per tractar la desnutrició infantil i s’aconseguiran 1.835 dies d’accés a l’aigua potable.

Per facilitar l’afluència de visitants, durant la setmana de la campanya els horaris de visita s’han ampliat, el preu dels tiquets s’ha reduït a la meitat i FEDA s’ha ocupat de la quantitat restant fins a cobrir el preu habitual de les entrades, que també s’ha donat a Unicef. 

Aquesta iniciativa solidària de FEDA amb Unicef suposa la continuació de l’estreta col·laboració que té amb Unicef Andorra. Un exemple n’és l’espai solidari i interactiu que es va obrir durant la campanya “El repte dels 70.000”, per lluitar contra la desnutrició infantil. 

 

MÉS INFORMACIÓ SOBRE LA CAMPANYA #ARANOPODEMPARAR

L’oportunitat d’acabar amb la mortalitat infantil està més a prop que mai. Durant les dues darreres dècades, el nombre d’infants que moren cada dia per causes que es poden evitar s’ha reduït a la meitat. Això  significa que 90 milions de nens menors de 5 anys han sobreviscut a malalties com la pneumònia, la poliomielitis i la diarrea.

Tot i això, malgrat que sembla increïble, encara hi ha 18.000 infants que moren cada dia per causes que podem evitar amb mesures tan senzilles com una vacuna, una nutrició adequada o l’accés a l’aigua potable. Són 18.000 nens i nenes que no arribaran mai a celebrar el seu cinquè aniversari, que no acabaran mai l’escola o que no aconseguiran mai els seus somnis.

Vacunació

Vacunar un infant és una de las mesures més efectives per reduir la mortalitat infantil. Les campanyes d’immunització eviten entre 2 i 3 milions de morts cada any per diftèria, tètanus, tos ferina i xarampió.

El 2013, Unicef va subministrar 2.790 milions de vacunes per immunitzar més d’un terç dels infants del món.

Nutrició

La desnutrició es pot prevenir i tractar. Malgrat això, en l’actualitat 20 milions d’infants menors de 5 anys pateixen desnutrició aguda greu. Si reben tractament immediatament, els podem salvar la vida.

El 2013, només en les emergències, Unicef va proporcionar tractament contra la desnutrició aguda greu a 2,4 milions de nens.

Salut

La falta de recursos sanitaris i el difícil accés a centres de salut provoca que milers de nens morin cada dia. La prevenció hi juga un paper clau, com en el cas de la malària gràcies a l’ús de mosquiteres.

El 2013, Unicef va repartir 30 milions de mosquiteres per protegir de la malària els infants i les seves famílies. 

Aigua

L’aigua és vital per a la vida. Tot i això, 768 milions de persones a tot el món no tenen accés a l’aigua potable, un problema que provoca que 1.400 nens menors de 5 anys morin cada dia.

El 2012, només en les emergències, Unicef va contribuir a que 24,4 milions de persones tinguessin accés a l’aigua potable.