El MW Museu de l’Electricitat i el Camí hidroelèctric d’Engolasters han rebut aquest any un total de 2.500 visitants. Aquest any, les activitats de FEDA Cultura s’han vist marcades pels efectes de la crisi de la COVID19 que van obligar a tancar el museu durant els mesos de març, abril i maig, i que durant la resta de l’any han suposat anul·lar les visites escolars i reduir les ràtios d’aforament.

 

Així doncs, durant el 2020 els visitants al MW Museu de l’electricitat i al Camí hidroelèctric van caure un 63%. Pel que fa al museu s’han situat en 1.600, el que representa un 71% menys que al 2019.

 

Aquestes xifres reflecteixen l’efecte del tancament del museu durant els mesos de març, abril i maig i l’anul·lació de totes les activitats escolars al museu, que habitualment representen el principal públic de les exposicions que s’hi exposen.  Les visites a les entranyes de la central hidroelèctrica, i les Nits d’estiu als Museus que s’havien programat al museu també s’han vist anul·lades.

 

Tanmateix, a finals de desembre s’ha inaugurat l’exposició “Déssine-moi l’écologie” que aborda qüestions relacionades amb la contaminació, la gestió de residus i la biodiversitat amb l’objectiu de conscienciar els joves sobre el canvi climàtic i animar-los a implicar-se més per un món sostenible. La mostra es podrà visitar fins a finals del 2021 i l’entrada serà gratuïta.

 

Per la seva banda el Camí hidroelèctric d’Engolasters, tot i experimentar una caiguda del 25% dels seus visitants, ha pogut mantenir les seves ofertes culturals amb aforament limitat i respectant els protocols sanitaris marcats. En concret s’han pogut fer les habituals visites guiades així com les nits d’estiu. Prop de 900 persones han pogut gaudir de les visites guiades a l’aire lliure, de les quals més de 200 ho han fet durant les nits d’estiu.

Així doncs, s’han ofert dos concerts a càrrec de Guitar Bellows i els Odara Trio, l’espectacle Dones d’aigua i la visita teatralitzada pel camí. Aquestes dues últimes han tingut una excel·lent acollida i es va decidir duplicat les sessions.

Cal remarcar que aquest any FEDA Cultura ha apostat encara més per intèrprets andorrans afavorint d’aquesta manera els artistes del país.