La segona activitat de ‘les Nits d’estiu de FEDA Cultura’ serà aquest cap de setmana; ‘l’Univers com no l’havies vist mai abans’ arrencarà el divendres 5 a les 22:30 hores i s’allargarà fins passada la mitjanit. Durant dues hores, les persones que s’acostin (prèvia reserva de places) fins al Camí Hidroelèctric d’Engolasters, podran observar com es veu l’Univers des d’un dels punts més emblemàtics del país.

L’observació astronòmica estarà dirigida per l’astrònom Joan Pujol, d’Univers Quark, un expert i entusiasta, habitual de les Nits d’estiu, que transmet de manera apassionada i molt didàctica els coneixements sobre els objectes astronòmics i els cossos celestes. La novetat d’enguany serà la utilització d’un telescopi en combinació amb la intel·ligència artificial, la qual cosa contribuirà a fer aquesta observació astronòmica encara més especial. Amb la seva ajuda els participants guiaran la mirada cap a les profunditats de l’univers i es podrà veure nebuloses, cúmuls estel·lars, i moltes coses més. Cal portar llanterna i una manta o estoreta per poder gaudir de l’activitat.

Aquesta no és l’única observació astronòmica que organitza FEDA Cultura aquest estiu. Les persones aficionades a les estrelles tindran dues oportunitats més de gaudir de l’astronomia en companyia en aquest mateix entorn, el 20 de juliol (Tornem a la Lluna!) i el 9 d’agost (Pluja d’estels). Totes dues activitats es realitzaran, també, al Camí hidroelèctric d’Engolasters.

Encara hi ha algunes places disponibles per participar-hi. Qui s’animi a fer-ho, ha de reservar escrivint a fedacultura@feda.ad o trucant al MW Museu de l’Electricitat al 739 111. Totes les activitats són gratuïtes.

Més informació sobre aquestes activitats i la resta del programa de les Nits d’estiu, a l’agenda cultural de FEDACultura.ad.