Per cinquè any consecutiu, Andorra ha celebrat avui la Jornada de la Mobilitat Elèctrica amb l’objectiu de promocionar una mobilitat més sostenible i de consolidar-la, a poc a poc, com a model de futur al país. Aquest any, els cotxes no han estat els únics protagonistes ja que la jornada ha comptat també amb motos, bicicletes, segways, patinets i una gran novetat: un clípol urbà. Tot plegat ha esdevingut una gran oportunitat per descobrir i provar ginys de transport sostenibles i alternatius pels nostres desplaçaments quotidians.

La Jornada de la Mobilitat Elèctrica ha estat organitzada enguany per l’Automòbil Club d’Andorra i per FEDASOLUCIONS, amb el suport del Comú d’Escaldes-Engordany i el patrocini de Crèdit Andorrà. L’objectiu de totes les entitats que han col·laborat en la
jornada és el de continuar treballant per fomentar un canvi de mentalitat en la mobilitat de les persones a Andorra. L’esdeveniment ha fet èmfasi en la gran varietat d’alternatives que existeixen i permeten desplaçar-se de manera segura i sostenible, més enllà dels tradicionals vehicles de combustió.

Diverses empreses especialitzades en la mobilitat amb tecnologia elèctrica i professionals del sector s’han unit avui al Prat del Roure amb la finalitat de demostrar que una altra mobilitat és possible i que, de fet, ja és una realitat al Principat. Segons ha explicat, Antoni Sasplugas, secretari general de l’Automòbil Club d’Andorra, “des de l’ACA, apostem per totes aquelles accions que s’organitzen al nostre país i que tenen com a objectiu promoure la mobilitat sostenible. Continuem treballant per convertir Andorra en un país punter en temes de mobilitat elèctrica”.

Seguint aquest objectiu, una trentena d’empreses entre concessionaris de cotxes elèctrics, botiges especialitzades en bicicletes elèctriques, motos, patinets i segways han aprofitat el dia per exposar els seus models i productes. Tots els participants en la jornada han tingut l’oportunitat de provar, en primera persona, tots els models que s’hi exposaven. 

FEDASOLUCIONS ha comptat també amb un espai d’exhibició amb carregadors de vehicles elèctrics per a ús domèstic i industrial, que ja són prop d’una vuitantena al país. Segons paraules d'Albert Moles, director General de la parapública, "la mobilitat elèctrica va néixer de la preocupació pels problemes mediambientals derivats de l'ús del vehicle convencional. Fa cinc anys, quan es va fer la primera Jornada de la Mobilitat Elèctrica, la gent es preguntava si aquesta nova forma de conducció podria substituir el vehicle de gasolina i estem veient que sí: tenim més models al mercat i el nombre d'expositors i visitants any rere any s'incrementa".

La jornada ha permès també poder explicar en primera persona tots els beneficis i avantatges d’aquesta tecnologia. Cada expositor ha pogut explicar al llarg del dia les característiques de cadascuna de les propostes exposades i així com les virtuts d’una mobilitat amb la què tots coincideixen en assegurar que ja és una realitat i que, de ben segur, és una opció de futur en la mobilitat.

Ha estat, però, una jornada molt especial i amb una gran novetat destacable: dos minibusos “e-clípol”, un dels quals ha realitzat un recorregut pel Prat del Roure durant tot el dia. Amb un total de tres parades, els usuaris han gaudit en exclusiva d’un transport públic 100% elèctric i respectuós amb el medi ambient.

El mal temps i la tempesta elèctrica ha obligat a ajornar el sorteig de la bicicleta elèctrica. La nova data per a la seva celebració és aquest dimarts, 15 de maig, a les 19h a la seu de l'ACA, i es podrà seguir en directe per les xarxes socials. Tots els inscrits podran participar amb les mateixes condicions i no serà necessària la presència de qui resulti guanyador/-a. La notificació del premi es farà a través d'unatrucada telefònica. Els organitzadors agraeixen la paciència dels participants i demanen disculpes per les molèsties que hagi pogut causar aquest canvi.

L’organització es mostra satisfeta pel desenvolupament i resultats d’aquesta jornada, i agraeix la presència de tots els visitants i participants que han fet possible reeditar el seu èxit, un any més, així com l’aposta i el suport mostrat per totes les entitats i empreses que han contribuït a l’organització d’aquesta jornada.