La flota sostenible de FEDA s’amplia amb la compra de cinc nous vehicles elèctrics

El 24% de la flota de 50 automòbils de FEDA serà elèctrica pura el segon trimestre del 2022 i el 32% de mobilitat sostenible

 

FEDA ha adjudicat recentment el concurs per a la compra de cinc nous vehicles elèctrics i un híbrid que substituiran els més vells de la flota actual. D’aquesta manera es fan noves passes cap a una flota menys contaminant, tal com es preveia al Pla de mobilitat sostenible de la companyia. Concretament amb les accions que promouen l’ambientalització progressiva de la flota i la reorganització per a un ús més eficient dels vehicles.

Així, després de la inversió de més de 130.000 euros, el 2022 arribaran una nova furgoneta i quatre nous utilitaris 100% elèctrics, a banda d’un vehicle 4x4 híbrid. Amb la inclusió d’aquests nous zero emissions, el 24% de la flota d’una cinquantena d’automòbils de FEDA serà elèctrica pura (pel 14% actual) i el 32% serà de mobilitat sostenible.

La política de FEDA és continuar els esforços per substituir els vehicles més contaminants i promoure entre la societat un dels objectius que preveu la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc) per a tot el país: augmentar el percentatge dels vehicles a propulsió elèctrica en el parc automobilístic nacional de turismes fins al 20% com a mínim l’any horitzó 2030, i fins al 50% com a mínim l’any horitzó 2050.

A banda de la renovació del parc, FEDA garantirà internament que s’apliquin criteris d’eficiència, promovent que els col·lectius que més quilòmetres recorren siguin els que utilitzin els vehicles menys contaminants preferentment. En aquest mateix sentit s’alineen les accions de mobilitat que contempla el pla de Sostenibilitat pioner de l’empresa.