La Casa dels guardes reviurà els primers anys de FHASA per celebrar el Dia internacional dels museus

Cristina Pericas, Iris Orriols i Anna Mangot, Les Il·luminades

“FHASA, la llum de la seva llar” és el títol de l’obra que representaran Les Il·luminades aquest dissabte a les 19.45 hores. L’obra està emmarcada en les activitats programades pel Dia internacional dels museus, que se celebra oficialment uns dies abans, el 18 de maig. Cristina Pericas, Iris Orriols i Anna Mangot traslladaran l’audiència als anys trenta, l’època de disseny i construcció de la Central hidroelèctrica, a través de l’humor i la complicitat.

L’obra es representarà a la Casa dels guardes del Camí hidroelèctric d’Engolasters, l’epicentre de la primera infraestructura de producció energètica del país, totalment renovable i en ple funcionament avui en dia, generant aproximadament el 80% de tota l’electricitat produïda a Andorra.

De la mà del personatge de la Sra. Rosa, que busca inversors per construir salts d’aigua que generin electricitat suficient per vendre-la i poder modernitzar el país, qui s’animi a celebrar la festa cultural que suposa aquesta cita anual, coneixerà com van ser aquells anys trenta al Principat. La Lluïsa i la Carmeta, les dones de dos treballadors de FHASA, seran les altres dues companyes de la Sra. Rosa. A través d’elles i els seus acudits, i també de les inquietuds i reivindicacions de l’època, tota la família pot gaudir d’una vetllada original en un entorn amb molta història.

La cita és el dissabte 21 de maig i l’assistència és gratuïta, però s’ha de reservar amb antelació enviant un correu electrònic a fedacultura@feda.ad o trucant al 739 111.