La sisena edició del projecte Tàndem, impulsat pel ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i Andorra Business, ha posat punt final aquest dimarts al vespre amb una gran final que s’ha celebrat al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i que per primera vegada ha comptat amb públic. Es tracta d’un projecte té per objectiu implicar la comunitat educativa de Formació Professional d’Andorra amb projectes innovadors que es desenvolupin a les empreses i potenciar el talent dels alumnes.

Enguany han participat 91 alumnes –la xifra més alta de totes les edicions– i 12 docents, que han treballat conjuntament en els diferents reptes plantejats per les diferents empreses col·laboradores. En concret, Abast Global –que buscava com atraure, retornar i retenir el talent a Andorra–, Daguisa Hotels –amb la voluntat d’eliminar tots els plàstics en la gestió hotelera– i FEDA –com fomentar els hàbits saludables dels treballadors de l’entitat–.

Els tres equips finalistes, formats per 6 alumnes cadascun, han disposat aquest vespre de 10 minuts per presentar les seves solucions innovadores. Finalment l’equip guanyador ha estat Lazarus, amb una proposta per a FEDA anomenada ‘Fem Vida: siguem més que una empresa, siguem FEDA’.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha destacat del projecte Tàndem que “és una proposta que encaixa molt bé en la filosofia de l’ensenyament competencial perquè recull diverses competències transversals i, a més, enllaça amb el món laboral; els alumnes tenen el seu primer contacte amb les empreses no com a alumnes en pràctiques, sinó com a proveïdors d’un servei”.

En el mateix sentit, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha assenyalat que “la iniciativa dona l’oportunitat de potenciar els processos de creació conjunta, d’innovar, i de traslladar coneixement del sector públic al privat”. Són propostes, ha seguit, “que s’acaben implementant i que acaben ajudant a les empreses a reflexionar i millorar”.

Per la seva banda, la directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo, ha recordat la consolidació del projecte Tàndem, que s’ha celebrat de manera ininterrompuda en sis edicions.