L’aplicació Mou_T_B integra la compra de paquets de 10, 20, 30 i 40 viatges d’autobús

El gerent de FEDA Solucions, Xavier Forné

 partir d’aquest dilluns, l’aplicació Mou_T_B de FEDA Solucions permet als usuaris del servei de transport públic nacional comprar els paquets de 10, 20, 30 i 40 viatges, els coneguts com a abonaments T10, T20, T30 i T40. Les recàrregues ja es poden fer amb targeta de crèdit des de la mateixa aplicació, evitant l’ús de diners en efectiu. Els viatges es poden consumir als autobusos mitjançant un codi QR que s’ha de mostrar als dispositius previstos dels vehicles.

L’aplicació, que es troba disponible a través de les plataformes de descàrrega habilitades per Android i Apple, proporciona informació de manera immediata dels canvis i modificacions dels recorreguts, del nombre de línies en servei i de les freqüències dels busos. També es pot adquirir l’abonament mensual, que des de l’1 de setembre tindrà un preu de 30 euros, amb viatges il·limitats a totes les zones.

En aquesta fase d’implementació de funcionalitats, s’ha incorporat a més una altra modalitat de mobilitat sostenible, com és la informació sobre les estacions de bicicletes elèctriques públiques de Cicland, que també s’han integrat en els càlculs dels recorreguts.

La funcionalitat completa així una de les seccions principals de l’aplicació, on es poden crear trajectes amb les recomanacions de les diferents modalitats de transport sostenible, veure l’hora d’arribada i el temps respecte a l’horari previst del transport públic. A la secció del mapa, s’hi pot veure, a més, la xarxa de carregadors de vehicles elèctrics i les places disponibles als aparcaments comunals de Canillo.

Mou_T_B és una aplicació creada per FEDA Solucions amb l’objectiu de facilitar una mobilitat més sostenible al país. Així, la vocació és que en un futur l’aplicació pugui incloure la informació de tots els aparcaments públics i de totes les línies d’autobús (incloent-hi les comunals). D’aquesta manera, es vol oferir un mapa global de la mobilitat a Andorra als usuaris.

La mobilitat representa una part important de les emissions de gasos d’efecte hivernacle produïdes al Principat. Per això definir una estratègia nacional de mobilitat és essencial per a reduir les emissions d’aquest sector.