El president i el director general de FEDA, Jordi Cinca i Albert Moles, han inaugurat la primera fase de les obres d’embelliment dels entorns del llac d’Engolasters. Ho han fet juntament amb el cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, i amb la presència d’altres membres de la corporació encampadana.

L’actuació ha consistit en millorar l’accés al llac des del final del camí de les Pardines, a l’extrem nord-est. També s’ha actuat sobre la canonada que alimenta el llac, s’ha renovat la gespa d’aquest espai propietat de FEDA i s’hi ha instal·lat un sistema de jocs que funcionen amb aigua. El cost global de les obres, de 120.000 euros, l’assumeixen a parts iguals FEDA i el comú.

El president de FEDA, Jordi Cinca, ha manifestat satisfacció per la bona col·laboració amb el Comú d’Encamp i ha assegurat que hi ha predisposició per seguir treballant conjuntament per posar en valor un espai carregat de potencial i que és fonamental per la història de la companyia elèctrica. En aquest sentit ha recordat iniciatives en la mateixa línia com les visites guiades al Camí hidroelèctric d’Engolasters. Cinca també ha apuntat la voluntat d’habilitar un circuït al voltant del llac per córrer o anar-hi amb bicicleta.

Albert Moles, director general de FEDA, ha explicat que aquesta obra té per objectiu facilitar l’accés a l’espai i posar-lo en valor. En relació als jocs d’aigua, consistents en una bomba d’aigua manual i un sistema de canals i comportes, Moles ha destacat que estan vinculats amb l’aigua del llac i amb la idea de la producció d’energia elèctrica; quelcom lúdic vinculat amb el coneixement d’alguns principis físics.

De la seva banda, el cònsol menor d’Encamp, Jordi Moles, ha insistit en la determinació de la corporació per aprofitar els entorns del llac d’Engolasters com a destinació de natura, en el marc de promocionar la parròquia com a destinació de turisme familiar i de natura. Ha explicat que és un indret òptim per practicar-hi esport o passar-hi estones de lleure. Així mateix, ha explicat que el comú vol seguir treballant per ampliar el potencial d’aquest indret.