Les obres iniciades per Forces Elèctriques d’Andorra a l’Estació transformadora i repartidora d’Encamp el passat mes de maig han finalitzat amb èxit i en els terminis previstos. Els treballs han consistit en la renovació d’una part dels equipaments elèctrics que encara no s’havien substituït des de la construcció de l’ETR, al 1968.

Aquesta ETR és la més antiga del país i assumeix el 56% del repartiment d’energia elèctrica, per això des de la creació de FEDA s’ha invertit constantment en la renovació dels seus equipaments, i al llarg dels anys s’ha aconseguit triplicar la capacitat de la infraestructura. Així, s’han invertit més de 8,5 milions d’euros des del 2001.

Durant aquests mesos, s’han substituït nou seccionadors de l’ETR i els treballs han estat complexes ja que s’han hagut de fer amb la instal·lació en funcionament per no perjudicar el subministrament elèctric en cap moment. Per això han calgut mesures d’aïllament i de seguretat rigoroses, que han permès concloure els treballs amb èxit. En tot el procés no hi ha hagut cap incidència ni cap alteració del servei.

L’ETR d’Encamp és la més gran de les quatre estacions transformadores i repartidores d’energia elèctrica del país, seguida de la de la Margineda, Ransol i Grau Roig, i a la Massana s’hi està construint la futura ETR de la Gonarda. El bon funcionament d’aquestes infraestructures és imprescindible per a un bon subministrament de l’electricitat a tot el país i també per encarar els reptes de la transició energètica, que comportaran la diversificació de fonts d’energia i l’augment de la producció elèctrica al país.