Andorra compta amb cinc estanys naturals amb la seva presa hidràulica repartits entre la vall del Madriu i la vall del Valira d’Orient. FEDACULTURA proposa un repte pels apassionats de la muntanya i la natura: conèixer aquests indrets meravellosos i descobrir el seu costat útil i més desconegut.

Els 5 estanys són:

  • Estany de l’Illa
  • Estany de Juclar
  • Estany de Cabana Sorda
  • Estany de la Vall del Riu
  • Estany d’Engolasters

Es proposa als participants el  repte de descobrir quina és la funció de les preses hidràuliques, amb diferents camins per accedir a l’Illa, Vall del riu i Engolasters. Els itineraris proposats es fan per camins senyalitzats sense dificultat tècnica excessiva.

En acabar el repte, els participants hauran recorregut els paisatges de la Vall del Madriu,  declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO, la Vall d’Incles, una vall emblemàtica per la seva bellesa, i la de la Vall del Riu, una vall poc concorreguda i salvatge. A més, hauran descobert els camins que ens porten a Engolasters , des d’Encamp o Escaldes passant per l’antic camí.A la web de FEDACULTURA hi ha tota la informació sobre la funció de les preses hidràuliques, quina és la seva contribució a produir energia neta i renovable, i quina ha estat la història de les seves construccions.

També es disposa dels tracks de cada itinerari, la localització del punt de sortida i de tota la informació necessària.

En cada presa, s’ha col·locat un tòtem representatiu de cada estany on es detalla la seva capacitat d’embassament.

Tothom que es faci una foto a cada estany amb el seu tòtem i les pengin a Instagram amb el #mursdaigua, podran passar a buscar la cinta de regal i el seu diploma al MW museu de l’electricitat.