FEDA Solucions fa arribar l’aplicació de bus a la demanda L’Uclic a Encamp

Presentació del servei de bus a la demanda L'Uclic a Encamp.

L’aplicació L’Uclic de transport a la demanda s’estrena, aquest dilluns, a la parròquia d’Encamp. Mitjançant aquesta aplicació, el Comú d’Encamp posa en funcionament el nou servei de transport a la demanda i suma una nova iniciativa de mobilitat sostenible. El nou servei funcionarà com a prova pilot, el primer any, per tal d'ajustar les necessitats de la ciutadania.

Aquest matí, la cònsol major, Laura Mas, i el conseller d'Infraestructures i Manteniment, Xavier Fernàndez, acompanyats pel gerent de FEDA Solucions, Ivan Mora, han estrenat el nou servei que, tal com ha dit Mas, "va destinat a tots els ciutadans de la parròquia i ens ha d'ajudar al fet que s'utilitzi menys el vehicle particular".

La prova pilot servirà per ajustar el nou model de transport a la demanda de manera que respon a la idea que "si no hi ha reserves, el vehicle no està circulant" i per tant, és una modalitat de transport "sostenible, que gasta menys energia i contamina menys el nostre planeta", tal com ha explicat el gerent de FEDA Solucions, Ivan Mora.

FEDA Solucions ja va ser el soci tecnològic per al desenvolupament de l’aplicació per al Comú de Canillo, i en aquesta segona fase l’aplicació arriba a Encamp.

A partir d’ara, L’Uclic es pot fer servir a la parròquia d’Encamp i a la de Canillo, de forma separada ja que els serveis de bus a la demanda són independents a cada una de les dues parròquies i no estan interconnectats.

L’aplicació permet consultar les parades que hi ha a cada una de les dues parròquies i fer la reserva del trajecte desitjat. També es poden memoritzar els trajectes preferits; gestionar reserves amb antelació i per a diversos dies; modificar les reserves o anul·lar-les, i també avaluar la qualitat del servei. Gràcies a l’aplicació, el vehicle no es desplaça si no hi ha reserves, i per tant permet un estalvi de combustible i d’emissions de CO2.

Per donar a conèixer l’aplicació, s’ha creat un nou espai al web de FEDA Solucions.

La iniciativa és un pas més, que se suma a l’app Mou_T_B, de FEDA Solucions per continuar fomentant la mobilitat fàcil i sostenible.

L’Uclic d’Encamp

L’Uclic d’Encamp compta amb un total de 56 parades, que permeten accedir als diferents nuclis encampadans. El llistat de parades es pot consultar a comuencamp.ad.
Per utilitzar el servei de transport a la demanda de L’Uclic es pot reservar el trajecte a través de l'app L'Uclic, que està disponible per a Android i iOS.

Els horaris de funcionament del servei són, en dies laborables, de 7:30 h a 9:30 h, de les 13 h a les 15 h i de les 17 h a les 21 h, i els caps de setmana i festius, de les 10 h a la 13 h i de les 16 h a les 21 h. Fora d'aquests horaris no es pot demanar el servei.