El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i el director general de FEDA, Albert Moles han signat, aquest dilluns al Museu de l’Electricitat, un conveni de col·laboració per promoure la participació de FEDA en les iniciatives pedagògiques relacionades amb l’electricitat, l’eficiència energètica i la divulgació científica. En el marc d’aquest conveni, s’ha acordat també que FEDA se sumi al Programa d’Educació Viària per tal d’incloure en aquest projecte continguts de nous models de mobilitat.

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior (MEES), Eric Jover, ha destacat l’interès compartit en oferir als centres escolars iniciatives relacionades amb la innovació i la promoció de la societat del coneixement, relacionades amb el món de l’energia i de la mobilitat.

Per aquest motiu, s’ha signat un conveni marc que englobarà totes les accions de col·laboració entre el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i FEDA amb l’objectiu d’aprofundir en aquestes àrees. En aquest sentit, tècnics de FEDA treballaran amb l’equip del Ministeri  en l’elaboració de propostes educatives i materials pedagògics.

El director general de FEDA, Albert Moles, ha remarcat el compromís de la parapública en l’àmbit de la mobilitat sostenible i ha manifestat l’interès en participar activament en les iniciatives educatives d’aquest àmbit. Així doncs, el primer annex al conveni marc de col·laboració s’ha signat aquest mateix dilluns per afegir la participació de FEDA al Programa d’Educació Viària en què també participa el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i que arriba a tots els alumnes del país.

En aquest sentit, Moles ha considerat important que aquest programa pugui incloure continguts de mobilitat elèctrica, per tal de conscienciar les futures generacions en aquesta matèria. Aquesta iniciativa reforçarà els esforços que ja s’han emprat per al creixement del vehicle elèctric, amb el desplegament del pla Engega per part del Govern, els comuns, FEDA, l’Automòbil Club d’Andorra i l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra, d’acord amb l’objectiu de país de reduir les emissions de gasos efecte hivernacle en un 37% fins al 2030.