FEDA se suma a les Nits d’estiu amb sis activitats singulars a l’entorn del Camí hidroelèctric d’Engolasters

Teresa Areny (Museu Carmen Thyssen Andorra i Fundació ONCA), Eduard Tarrés (Ministeri de Cultura) i Katia Vilana (FEDA CUltura) a la presentació de les Nits d'estiu als museus

Aquest dimarts a la tarda el MW Museu de l’electricitat ha acollit la presentació de les Nits d’estiu als museus, un programa on participen diferents entitats culturals del país cada temporada. Emmarcat en aquest programa, FEDA Cultura reprèn a partir del 2 de juliol les Nits d’estiu al voltant del Camí hidroelèctric d’Engolasters. Es tracta de sis activitats que van des de l’observació astronòmica a la visita teatralitzada del Camí hidroelèctric passant pel visionament de curtmetratges infantils o un viatge 3D pel sistema solar. 

A través d’aquestes activitats, els visitants podran conèixer millor la història i el funcionament de la principal infraestructura hidràulica del país i a l’hora gaudir d’unes activitats úniques.

Les propostes estaran adaptades a la situació sanitària. A banda de respectar totes les mesures de prevenció i seguretat s’haurà de fer una reserva prèvia obligatòria per garantir l’aforament limitat. La reserva es pot fer enviant un correu a fedacultura@feda.ad o bé trucant al museu al 739 111 (de dimarts a dissabte, de 9.30h a 13.30h i de 15h a 18.30h; i diumenge de 10h a 14h).


Aquest és el calendari d’activitats:

Visita inèdita i observació astronòmica

02/07/2021 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 21.30 hores

A càrrec de: Univers Quark

Des de fa mil·lennis l’home observa l’Univers fascinat. Encara queda molt per descobrir. Vine amb nosaltres i amb l’astrònom Joan Pujol a gaudir d’una observació astronòmica en un entorn únic i telescopis d’última generació.

T’enlairaràs amb nosaltres?

Visita inèdita i espectacle de dansa “Dones d’aigua”

17/07/2021 al camí hidroelèctric d’Engolasters a les 20 h i 20. 45 hores.

A càrrec de: La Moixera Educació ambiental

Diu la llegenda que on ara hi ha el llac hi havia un poble... En una terrible tempesta, el poble va desaparèixer. Dones d’aigua ens endinsa dins la popular llegenda d’Engolasters a través d’un espectacle de dansa exclusiu i embruixador. Vols fer part de la llegenda?

Visita inèdita i viatge 3D del sistema solar

30/07/2021 al camí hidroelèctric d’Engolasters a les 21.30 hores

A càrrec de: Univers Quark

Enlairament en 3, 2, 1... Gràcies a unes ulleres 3D, podràs descobrir les millors imatges de planetes, asteroides o satèl·lits del Sistema Solar i tenir la sensació de ser-hi. Pujaràs a bord d’aquesta Nit d’estiu?

Visita inèdita i curtmetratges infantils a la vora del llac (“El cargol i la balena” i tres altres curts exclusius)

05/08/2021 al camí hidroelèctric d’Engolasters a les 20 hores

A càrrec de: Ull Nu Festival Audiovisual d'Andorra

Amb esperit inquiet i ganes de descobrir món, un petit cargol s’embarca en un viatge, a la cua d’una balena geperuda, a través dels mars. Però, un dia, la balena perd el rumb i acaba encallada a una badia aïllada. Com ho farà el petit cargol per rescatar-la? Una bonica història d’una amistat improbable que ens farà recórrer els indrets més sorprenents i màgics del món submarí.

Vine a descobrir aquest i tres altres curtmetratges per a sensibilitzar-nos en la protecció del nostre planeta.

Visita inèdita i observació de pluja d’estels

12/08/2021 al camí hidroelèctric d’Engolasters a les 21.30 hores             

A càrrec de: Parc astronòmic del Montsec

Vols viure una nit especial? Vine a observar amb nosaltres i els astrònoms del Parc del Montsec les llàgrimes de Sant Llorenç en un entorn màgic.

 

Visita teatralitzada al camí hidroelèctric d’Engolasters

28/08/2021 al camí hidroelèctric d’Engolasters a les 21 hores

A càrrec de: Cristina Pericas, Iris Orriols i Jonathan Jiménez

Dues dones aïllades a la caseta de guardes d'Engolasters ens mostraran els costums i la feina dels treballadors de FHASA. Les melmelades Pelton causen sensació als turistes que visiten Andorra. Vine a descobrir de què es tracta amb la Lluïsa, la Sra. Rosa i el Sr. Creus Vidal. El seu aroma no et deixarà indiferent. No t'ho perdis!