FEDA Cultura reprèn a partir de l’1 de juliol les Nits d’estiu al Camí hidroelèctric d’Engolasters. Enguany ho fa amb xifra rècord, vuit propostes singulars, que van des de l’observació astronòmica de la lluna a la sessió de cinema a la vora del llac. Les Nits d’estiu són activitats excepcionals per al públic de FEDA i per a l’equip de FEDA Cultura, perquè conjuguen en un entorn i ambients únics la història de la producció d’energia al país, amb la ciència i la cultura, tot promovent valors tan importants per a FEDA com la sostenibilitat.

A través de vuit activitats els visitants podran conèixer millor la història i el funcionament de la principal infraestructura hidràulica del país a l’hora que gaudeixen de propostes diferents. Hi haurà tres propostes per als amants dels estels i la lluna (una observació que se suma enguany com a novetat): l’1 de juliol (observació astronòmica de la lluna), el 29 de juliol (viatge 3D pel sistema solar) i el 12 d’agost (observació astronòmica de la pluja d’estels). El 23 de juliol hi haurà una altra novetat, el joc de pistes “Acuita la dinamita” pensat per als més petits. Serà una de les activitats més familiars, com la sessió de cinema a la vora del llac (amb la col·laboració d’Ull Nu), que tancarà el programa d’aquest estiu amb un migmetratge que té un missatge mediambiental.

A banda, hi haurà tradició i història amb la visita teatralitzada “FHASA, la llum de la seva llar”. Enguany, a més, es recuperen les visites nocturnes al Camí Hidroelèctric, que permeten endinsar-se en la presa d’Engolasters i veure una perspectiva única d’aquesta infraestructura.

La reserva és obligatòria i es pot fer a través del correu electrònic fedacultura@feda.ad o bé trucant al MW Museu de l’Electricitat al 739 111 (de dimarts a dissabte, de 9.30h a 13.30h i de 15h a 18.30h; i diumenge de 10h a 14h).

Aquest és el calendari d’activitats:

Observació astronòmica de la Lluna

01/07/2022 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 22.30 hores

Tan a prop i a l’hora tan lluny, la Lluna és el nostre únic satèl·lit natural i l’únic cos celeste, tret de la Terra, que l’Home ha trepitjat. L’explorarem i aprendrem moltes curiositats de la mà d’un astrònom apassionat, en Joan Pujol. Ens trobem a la Lluna!

 

Visita nocturna del Camí hidroelèctric d'Engolasters

05/07/2022 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 20 hores.

A càrrec de: La Moixera Educació ambiental

La casa dels guardes, l'antic i emblemàtic funicular, la galeria interior de la presa del llac... el camí hidroelèctric d'Engolasters ens endinsa en les instal·lacions hidroelèctriques que envolten l'estany així com en l'estreta relació entre aquestes infraestructures i la història d'Andorra. Vine a descobrir-lo i endú-te un munt d'anècdotes!

 

Joc de pistes "Acuita la dinamita!"

23/07/2022 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 19.30 hores

Anys 40, el "Gallego" és l'encarregat de vigilar la dinamita que servirà per a la construcció del Canal Madriu. Però és molt despistat i n'ha perdut una part... Ajuda'l a trobar la dinamita i a dur a terme altres tasques primordials per la producció elèctrica. Si no ho fas, Andorra no tindrà prou electricitat!

Sortides esglaonades de les 19.30 h a les 21 h. Reserva obligatòria. (S’aconsella portar un llapis o bolígraf i una llanterna.)

 

Viatge 3D pel sistema solar

29/07/2022 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 22.30 hores

Enlairament en 3, 2, 1... Gràcies a unes ulleres 3D, podràs descobrir les millors imatges de planetes, asteroides o satèl·lits del sistema solar i tenir la sensació de ser-hi. Pujaràs a bord d’aquesta Nit d’estiu? (S’aconsella portar una llanterna i una manta o estoreta per poder seure a terra.)

 

Visita teatralitzada "FHASA, la llum de la seva llar"

06/08/2022 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 21 hores   

Anys trenta, la Sra. Rosa busca inversors per construir salts d'aigua que generin electricitat suficient per a vendre-la i aconseguir diners per modernitzar el país. La Lluïsa i la Carmeta són les dones de dos treballadors de FHASA que clamen les seves inquietuds i queixes. Mentrestant, la Sra. Rosa intenta que no trunquin els seus plans per obtenir la inversió que necessita. No et perdis el desenllaç!

 

Observació de la pluja d’estels

12/08/2022 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 22.30 hores

Vols viure una nit especial? Vine a observar amb nosaltres les llàgrimes de Sant Llorenç en un entorn màgic. Tripularà la nau l’astrònom Joan Pujol que ens guiarà entre els meteors i altres cossos celestes. (S’aconsella portar una llanterna i una manta o estoreta per poder seure a terra.)

 

Visita nocturna del Camí hidroelèctric d'Engolasters

19/08/2022 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 20 hores

La casa dels guardes, l'antic i emblemàtic funicular, la galeria interior de la presa del llac... el camí hidroelèctric d'Engolasters ens endinsa en les instal·lacions hidroelèctriques que envolten l'estany així com en l'estreta relació entre aquestes infraestructures i la història d'Andorra. Vine a descobrir-lo i enduu-te un munt d'anècdotes!

 

Cinema compromès i familiar a la vora del llac

26/08/2022 al llac d’Engolasters a les 20 hores

Junt amb el Festival Audiovisual d’Andorra Ull Nu, us proposem una sessió de cinema per tota la família i compromès amb el medi ambient en un lloc somiat, la vora del llac d’Engolasters. Poseu-vos còmodes i apagueu els dispositius mòbils que comença la sessió! (S’aconsella portar i una manta o estoreta i roba d’abrigar.)