FEDA, en concordança amb la seva vocació social, s’afegeix a la campanya per a la supervivència infantil #araNOpodemparar, que duu a terme Unicef Andorra i que té per objectiu avançar en la lluita per la supervivència i el desenvolupament de tots els infants. Així, la companyia elèctrica proposa, del 7 al 12 d’octubre, visites solidàries a l’MW Museu de l’Electricitat i al Camí hidroelèctric d’Engolasters. El preu de les entrades s’ha reduït a 2,50 euros però per cada tiquet venut, FEDA destinarà el preu original de l’entrada, 5 euros, a Unicef. Amb l’import de cada visita es podran curar cinc nens de la malaltia del xarampió o es traduiran en cinc tractaments contra la malnutrició.

Durant la presentació de la campanya, el director general de FEDA, Albert Moles, ha recalcat la fortalesa del vincle entre la companyia elèctrica i l’ONG. De la seva banda, la presidenta d’Unicef Andorra, Blanca Palau ha fet èmfasi en la idea que a poc a poc es poden multiplicar accions amb petites aportacions com la que proposa FEDA per aquest cap de setmana. 

Per facilitar la participació dels ciutadans, FEDA també amplia els horaris de les visites. El Museu de l’Electricitat obrirà de dimarts a dissabte de 9.30 a 13.30 hores i de 15 a 20 hores, i diumenge, de 10 a 13.30 hores. El Camí hidroelèctric d’Engolasters es podrà visitar dissabte i diumenge a les 11 i a les 15 hores.

Amb aquesta acció, FEDA contribueix que ek món estigui una mica més a prop d'acabar amb la mortalitat infantil, que els darrers 22 anys s’ha reduït a quasi la meitat. Malgrat això, encara avui 18.000 infants menors de cinc anys es moren cada dia per causes evitables com la pneumònia, les malalties diarreiques, el xarampió i la malària. Amb mesures tan senzilles com la vacunació, l’accés a l’aigua potable i la prevenció i el tractament contra la desnutrició, s’aconsegueix salvar milions de vides d’infants cada any. 

Aquesta nova iniciativa solidària de FEDA amb Unicef, no fa més que continuar l’estreta col·laboració que tenen les dues entitats des de fa anys. Un exemple n’és l’espai solidari i interactiu que es va obrir durant la campanya “El repte dels 70.000”, per lluitar contra la desnutrició infantil, que va rebre més de 3.600 visites i va permetre recaptar 1.188 euros.

 

MÉS INFORMACIÓ SOBRE LA CAMPANYA #ARANOPODEMPARAR:

L’oportunitat d’acabar amb la mortalitat infantil està més a prop que mai. Durant les dues darreres dècades, el nombre d’infants que es moren cada dia per causes que es poden evitar s’ha reduït a la meitat. Això  significa que 90 milions de nens menors de cinc anys han sobreviscut a malalties com la pneumònia, la poliomielitis i la diarrea.

Tot i això, malgrat que sembla increïble, encara hi ha 18.000 infants que es moren cada dia per causes que podem evitar amb mesures tan senzilles com una vacuna, una nutrició adequada o l’accés a l’aigua potable. Són 18.000 nens i nenes que no arribaran mai a celebrar el seu cinquè aniversari, que no acabaran mai l’escola o que no aconseguiran mai els seus somnis.

 

Vacunació

Vacunar un infant és una de las mesures més efectives per reduir la mortalitat infantil. Les campanyes d’immunització eviten entre dos i tres milions de morts cada any per diftèria, tètanus, tos ferina i xarampió.

El 2012, UNICEF va subministrar 1.900 milions de vacunes per immunitzar un terç dels infants del món.

 

Nutrició

La desnutrició es pot prevenir i tractar. Malgrat això, en l’actualitat vint milions d’infants menors de cinc anys pateixen desnutrició aguda greu. Si reben tractament immediatament, els podem salvar la vida.

El 2012, UNICEF va proporcionar tractament contra la desnutrició aguda greu a 2,6 milions de nens.

 

Salut

La falta de recursos sanitaris i el difícil accés a centres de salut provoca que milers de nens es morin cada dia. La prevenció hi juga un paper clau, com en el cas de la malària gràcies a l’ús de teles mosquiteres.

El 2012, UNICEF va repartir 18,5 milions de mosquiteres per protegir de la malària els infants i les seves famílies. 

 

Aigua

L’aigua és vital per a la vida. Tot i això, 768 milions de persones a tot el món no tenen accés a l’aigua potable, un problema que provoca que 1.400 nens menors de cinc anys es morin cada dia.

El 2012, UNICEF va contribuir que 18,8 milions de persones tinguessin accés a l’aigua potable.