La il·luminació de colors de la Casa de la Vall el 13 i el 14 de març, i la commemoració de l’Hora del planeta el 28 de març han donat el tret de sortida als actes de celebració de l’Any internacional de la llum. Es tracta d’una iniciativa de l’ONU que busca sensibilitzar la ciutadania sobre la importància científica de la llum i la seva aplicació en les tecnologies de la nostra vida quotidiana. Per tant, aquesta commemoració té múltiples vessants: científic, educatiu, preventiu, social, internacional, econòmic i creatiu.

FEDA dóna suport a la celebració de l’Any internacional de la llum i, d’entrada, hi ha col·laborat impulsant l’apagada de llums de l’Hora del planeta. A més, també prepara altres activitats, com una observació astronòmica des del Camí hidroelèctric d’Engolasters i, des del mateix indret, una observació de la pluja de Perseids.

Aquesta commemoració arriba a propòsit dels mil anys de la publicació del setè volum dels Tractats d’òptica d’Ibn Al-Hàytham, matemàtic físic i astrònom que es considera el creador del mètode científic i que va fer grans contribucions als principis de l’òptica. 

Tota la informació sobre la celebració a Andorra de l’Any internacional de la llum es pot trobar al web www.exteriors.ad/and-llum2015 i amb l’etiqueta #And_Llum a les xarxes socials. La UNESCO també ha habilitat, en l’àmbit internacional, el web Light2015.org.