Forces Elèctriques d’Andorra ha iniciat les obres de renovació d’una part dels equipaments elèctrics de l’estació transformadora i repartidora d’Encamp, que és la més antiga del país. L’objectiu dels treballs és garantir el bon estat de la instal·lació, que assumeix el 56% del repartiment de l’energia elèctrica del país.
L’ETR d’Encamp es va construir l’any 1968 i des de la creació de FEDA s’ha anat renovant pràcticament la totalitat dels seus equipaments i s’ha aconseguit triplicar la capacitat de la infraestructura. Amb els treballs que es duen a terme ara es finalitza la renovació de la totalitat dels aparells que encara es mantenien de la creació de l’ETR.
Així doncs, les obres segueixen la línia de renovació continuada de les instal·lacions, que ha suposat una inversió de més de 8,5 milions d’euros des del 2001.
Concretament, ara se substitueixen els nou seccionadors de l’ETR, i les tasques per fer-ho són complexes ja que la substitució dels materials s’ha de fer mentre la instal·lació està en funcionament.
Per evitar qualsevol incidència que pugui afectar els usuaris s’ha definit un pla de treball exhaustiu que preveu la substitució per fases dels diferents aparells. A més, les mesures d’aïllament i seguretat de la instal·lació s’apliquen de manera rigorosa.
Els treballs van començar el passat 8 d’abril i la previsió és que s’allarguin fins al mes d’octubre però que l’afectació per als usuaris sigui inexistent.
L’ETR d’Encamp és la més gran de les quatre estacions transformadores i repartidores d’energia elèctrica del país, seguida de la de la Margineda, Ransol i Grau Roig, i a la Massana s’hi està construint la futura ETR de la Gonarda. El bon funcionament d’aquestes infraestructures és imprescindible per a un bon subministrament de l’electricitat a tot el país i també per encarar els reptes de la transició energètica, que comportaran la diversificació de fonts d’energia i l’augment de la producció elèctrica al país.