El concurs està obert als joves de secundària de tots els sistemes educatius i podran presentar treballs en grups de màxim cinc persones. A més, hi haurà tres modalitats, una d'enginys i dispositius, on els joves hauran de presentar aparells, diorames o construccions físiques, una altra de documents tècnics, on es valoraran els projectes analítics de recerca de caire cientificotècnic, i una tercera modalitat de material divulgatiu, amb propostes de comunicació en qualsevol format.  A més de la temàtica dels projectes, el jurat també en valorarà la seva originalitat, els materials amb què es facin i l'argumentació. 

Els projectes es poden presentar fins el dia 20 de març a les 17 hores, i el jurat en triarà un per a cada modalitat i un accèssit. El primer premi serà un viatge a la Vall Fosca per a tota la classe i l'accèssit una visita al museu i les instal·lacions de FEDA. La resolució del jurat es farà pública el 8 d'abril del 2013.

La voluntat és que tots els projectes es puguin exposar, durant un temps que podria ser d'un any al Museu de l'Electricitat, per mostrat els treballs a tots els visitants. De cara a l'any vinent, a més, es voldria repetir aquest concurs