Notes de premsa

FEDA instal·la una exposició sobre el Camí hidroelèctric d’Engolasters a illa Carlemany

25-07-2015
El Camí hidroelèctric d’Engolasters es trasllada parcialment, aquest estiu, fins a la planta baixa del centre comercial illa Carlemany. Ho fa amb l’exposició “Els passos del camí hidroelèctric”. Així és com FEDA vol acostar aquest equipament cultural a la població, tant nacional com visitant.

La mostra, que s’obre divendres, 24 de juliol, s’organitza conjuntament amb illa Carlemany. Proposa una passejada seguint un camí marcat a terra que condueix el visitant cap a diversos elements que il·lustren la història de la generació d’electricitat a Andorra. Entre ells hi trobem un fragment d’una de les mítiques vagonetes de transport de treballadors i materials per a la construcció del sistema hidroelèctric d’Engolasters del 1930, mesuradors de potència, aïlladors, la secció d’un cable de 20.000 volts, un transformador d’intensitat, un comptador antic o plaques antigues. Cada element va acompanyat d’uns plafons amb explicacions precises sobre la seva utilitat i la seva història.

Paral·lelament a l’exposició “Els passos del camí hidroelèctric”, el centre comercial illa Carlemany obsequiarà cada compra superior a 60 euros amb quatre entrades al Camí hidroelèctric d’Engolasters i quatre entrades més al MW Museu de l’Electricitat.