Forces Elèctriques d'Andorra i el Comú d'Escaldes-Engordany han signat un conveni de col·laboració per tal de poder identificar, durant els propers mesos, les zones de la parròquia idònies per desenvolupar xarxes de calor a cinc anys vista. Aquestes xarxes de calor es podrien alimentar amb cogeneració, biomassa o fins i tot aigua termal, i ara es volen identificar els barris més adequats, que podrien ser zones encara per desenvolupar, com el Clot d'Emprivat on les galeries tècniques ja estarien preparades, o nuclis amb molta despesa energètica. Posteriorment, s'estudiarà com es tiren endavant els projectes i si cal incorporar finançament privat, ja que es tracta de xarxes que poden tenir un cost d'entre 3 i 6 milions d'euros. La parapública creu que en un termini de quatre o cinc anys podrien ser una realitat.

El president del Consell d'Administració de FEDA, Jordi Cinca, i la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, han estat els encarregats de signar el conveni de col·laboració per tirar endavant conjuntament l'estudi dels llocs de la parròquia més adequats per desenvolupar xarxes de calor amb aigua calenta.

L’objectiu de FEDA és anar signant convenis de les mateixes característiques amb la resta de comuns per complir amb els objectius del Llibre blanc de l'energia i aconseguir, d'aquí deu anys, que el 30% de l'energia que es consumeix es produeixi al país.

Paral·lelament a aquests estudis, Gover preveu el desplegament legislatiu que ha de permetre obrir la producció elèctrica al sector privat i fomentar les energies renovables. 

FOTO: MT (ANA)