Per setè any consecutiu, FEDA col·labora amb la Societat Andorrana de les Ciències (SAC) en la publicació del recull de ponències que cada any es realitzen a la Diada Andorrana de la Universitat Catalana d’Estiu. El llibre d’enguany, titulat ‘El canvi climàtic i Andorra’, recopila les vint-i-tres ponències que van tenir lloc en la darrera edició del 2016, centrada en el canvi climàtic al país.

El llibre, l’han presentat conjuntament el director general de FEDA, Albert Moles, i la presidenta de la Societat Andorrana de les Ciències, Àngels Mach. També hi han assistit el cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, i el conseller general del grup parlamentari demòcrata Marc Ballestà.

Albert Moles ha iniciat l’acte donant la benvinguda a tots els assistents i ha volgut agrair a la Societat Andorrana de les Ciències els set anys de col·laboració en aquest projecte.

Per la seva part, Àngels Mach, ha volgut agrair tant a FEDA com al Govern d’Andorra la seva implicació en aquest projecte. La presidenta de la SAC també ha fet èmfasi en la varietat temàtica del llibre d’enguany amb ponències de diverses institucions del país, partits polítics i representants de la societat civil. A més, ha destacat la gran tasca divulgativa i educativa que realitza FEDACultura a través del Camí Hidroelèctric d’Engolasters i l’MW Museu de l’Electricitat, un objectiu que comparteixen ambdues entitats.

Per finalitzar l’acte, s’ha presentat el programa de la 30a Diada Andorrana a la UCE. La temàtica escollida per a les ponències que se celebraran aquest proper dissabte 19 d’agost és: Andorra i l’acord d’associació amb la Unió Europea. En aquesta trentena edició, hi ha programades 14 ponències presencials i 13 ponències no presencials.