FEDA tanca el 2014 amb una producció elèctrica de 110 GWh, que és la tercera xifra més elevada de la història de la companyia i la més alta des del 1997. És una de les dades de balanç que el director general, Albert Moles, ha fet públiques durant el tradicional dinar de Nadal amb la premsa. Moles ha destacat que el 2014 ha estat un any molt bo per a la producció tenint en compte el volum de precipitacions i la fosa progressiva de la neu durant l’hivern.

Com a fet derivat d’aquest augment de la producció, el 2014 la importació d’energia elèctrica s’ha reduït fins al 78%, quan normalment és del 85%. Així, l’electricitat produïda a la central hidroelèctrica ha satisfet el 20% de la demanda i la producció del Centre de Tractament de Residus, el 2%. La demanda d’energia per part dels consumidors també ha disminuït respecte al 2013, concretament un 3%.

Amb vista al 2015, Albert Moltes ha anunciat que el preu de la llum no s’apujarà. Això serà així perquè els costos de producció no han crescut i es preveu mantenir o millorar el percentatge de producció nacional. Així mateix, es preveu que l’IPC es mantingui estable. Amb tot plegat, FEDA busca obtenir el millor cost de l’energia per potenciar la competitivitat del país.

Pel que fa al pressupost per a l’any vinent, serà similar al del 2014, amb un creixement lleuger de la inversió fins a entre 23 i 24 milions d’euros, per fer front a la construcció de la nova línia que ha d’enllaçar amb la provinent d’Adrall, així com la construcció de l’ETR de la Borda Vidal. Aquestes actuacions permetran duplicar la capacitat importadora des d’Espanya. Paral·lelament, s’enllestirà el reforçament de la interconnexió amb França, amb el mateix objectiu. D’aquesta manera, la xarxa elèctrica nacional estarà preparada per servir al creixement del país. 

El pressupost d’inversió també preveu estudiar la viabilitat de la construcció d’una central de cogeneració i una xarxa de calor al Pas de la Casa i també a la Comella, en aquest cas, a partir de l’energia del Centre de Tractament de Residus. Pel que fa a la central de Soldeu, les obres avancen al ritme previst i es preveu que entri en funcionament a la primavera del 2016. Actualment, el 30% de l’obra està acabada i el 60%, en curs.

FEDA afronta el 2015 també amb la voluntat d’oferir més serveis als ciutadans, a partir de créixer en noves àrees, crear noves línies de negoci, impulsar noves empreses tecnològiques i generar coneixement al país. Justament va en aquesta línia l’entrada a la fundació Actua Tech per avançar en el concepte de smart country i l’aposta per la mobilitat elèctrica. Tots ells són eixos que FEDA vol afrontar en cohesió amb l’administració i el sector privat, per sumar esforços en clau de país.