FEDA Ecoterm mostra la central de suport d’Andorra la Vella a la comissió de vigilància de CTRASA

Les autoritats i membres de la Comissió d'informació i vigilància de CTRASA visiten les instal·lacions de la central de suport de la xarxa de calor d'Andorra la Vella

FEDA Ecoterm ha presentat, aquest dilluns, les instal·lacions de la central de suport de la xarxa de calor d’Andorra la Vella als membres de la Comissió d’informació i vigilància de CTRASA. La comissió s’encarrega de fer el seguiment i control del funcionament normal de les instal·lacions i de la qualitat dels processos i ha conegut d’aquesta manera la nova infraestructura, que ja està operativa però que només es farà servir en cas d’aturada tècnica de CTRASA o si hi hagués alguna incidència.

La construcció de la xarxa de calor d’Andorra la Vella es troba al final de la seva primera fase. Aquest mateix mes de juny s’ha començat a donar servei a nous edificis, i en total ja se subministra calor i aigua calenta a 14 edificis. Aquests corresponen a la zona que va des dels Serradells fins al Poliesportiu d’Andorra i una part del camí de la Grau, i suposen un consum equivalent a 600 llars.

Així doncs, el projecte de xarxa de calor d’Andorra la Vella està evolucionant a bon ritme i superant les expectatives inicials en quant a clients adherits.

Aquest dilluns s’ha volgut mostrar la central de suport d’aquesta xarxa, que té com a objectiu garantir un recurs que eviti qualsevol incidència en el subministrament de calefacció i aigua calenta als clients. No obstant això, la font de producció de calor principal i permanent és el Centre de Tractament de Residus, que ja produïa electricitat i que gràcies a la xarxa de calor, ara també reparteix la calor residual del seu procediment de tractament de residus.

Els membres de la Comissió d’informació i vigilància de CTRASA han visitat aquesta central per conèixer de primera mà el seu funcionament. La visita ha comptat amb la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, el secretari d’Estat de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, el director general de FEDA, Albert Moles, el representant dels cònsols, Josep Majoral, i representants del Comú d’Andorra la Vella i del Ministeri de Medi Ambient.

El gerent de FEDA Ecoterm, Jordi Travé, ha mostrat les instal·lacions i ha recordat que la xarxa de calor ja ofereix el servei de calefacció i aigua calenta més eficient i sostenible, i que té com a principal avantatge la millora de la qualitat de l’aire de la capital.