Forces Elèctriques d’Andorra ha adjudicat a Siemens Mobility la creació de la plataforma de mobilitat intermodal que ha de permetre una millor gestió de la mobilitat i oferir informació en temps real als usuaris. Siemens Mobility serà l’encarregada d’integrar la informació de les diferents modalitats de mobilitat en una aplicació fàcil de fer servir. Igualment, l’empresa Electromaps implantarà una eina de gestió per als carregadors públics de vehicles elèctrics i l’empresa MyBus GmbH  incorporarà les gestions i dades de les línies d’autobús.La creació de la plataforma té com a objectiu impulsar un nou model de mobilitat més baix en carboni i que fomenti el transport públic i multimodal. Així, en el marc del conveni signat entre el Govern i els set comuns, es va encarregar a FEDA la implementació d’aquesta eina, que es va licitar en concurs públic internacional el passat mes de juny.

La nova plataforma permetrà als viatgers obtenir informació en temps real i administrar els seus pagaments en les diferents modalitats de transport: el pagament unificat de les diferents modalitats de transport: línies de transport públic, aparcaments públics i privats, sistema públic de bicicleta elèctrica compartida i carregadors de vehicles elèctrics de la via pública i privats. A més, oferirà als usuaris la possibilitat de dissenyar els seus trajectes combinant diferents opcions de mobilitat i la solució incorporarà la identificació d’accés des d’una única aplicació.

La nova eina també facilitarà la gestió als prestadors de serveis perquè puguin millorar la qualitat del servei que ofereixen, i permetrà a les administracions accedir a les dades necessàries per fer un seguiment de la qualitat de servei prestat.

El desenvolupament de l’eina ja està en marxa i es basa en una plataforma de mobilitat de Siemens ja existent que s’ha implementat en altres llocs d’Europa. Aquesta s’adaptarà a Andorra per garantir que les funcionalitats i necessitats del país estiguin incorporades per oferir la millor experiència possible als viatgers.

Per part de l’equip de FEDA, es coordinarà l’adaptació de l’aplicació a les necessitats del projecte i la integració dels tres lots adjudicats. La informació sobre la planificació dels viatges i el pagament amb mòbil dels viatges en autobús, tal com va preveure el Govern en el concurs per a les línies d’autobús, s’uniran a la plataforma a l’inici del futur nou servei.

La mobilitat elèctrica i la integració de les dades dels aparcaments públics començaran a funcionar en la primera fase,  gràcies a l’acord amb els diferents comuns, que s’aniran afegint de manera progressiva.

Aquest projecte s’emmarca en l’objectiu de FEDA d’impulsar un desenvolupament energètic sostenible, i amb la creació de FEDA Solucions, que té per missió impulsar projectes d’estalvi, eficiència i sostenibilitat, serà aquesta filial la que assumirà el projecte de Plataforma multimodal de mobilitat.

 Sobre Siemens Mobility

Com a líder en solucions de transport des de fa més de 160 anys, Siemens Mobility està innovant constantment la seva cartera en les seves àrees principals de material mòbil, automobilística i electrificació, sistemes clau en mà, sistemes de trànsit intel·ligents i serveis relacionats. Amb la digitalització, Siemens Mobility permet als operadors de mobilitat de tot el món fer que la infraestructura sigui intel·ligent, augmenti el seu valor de manera sostenible durant tot el cicle de vida, augmenti l’experiència dels passatgers i garanteixi la disponibilitat