Els comuns d’Encamp i Escaldes-Engordany i FEDA presenten les activitats d’estiu al llac d’Engolasters

Didier Aleix, Albert Moles i Aleix Varela durant la presentació de les activitats d'estiu a l'entorn del llac d'Engolasters.

El conseller d’Higiene, Medi ambient i Agricultura del Comú d’Encamp, Aleix Varela, el conseller de Medi Ambient d’Escaldes-Engordany, Didier Aleix, i el director general de FEDA, Albert Moles, han presentat aquest dijous les activitats que es duran a terme a l’entorn del llac d’Engolasters durant els mesos d’estiu. L’oferta té com a objectiu oferir un ampli ventall de possibilitats als ciutadans i visitants per tal que puguin gaudir d’aquest entorn natural.

Entre les activitats hi haurà una gran varietat d’opcions esportives, com el lloguer de bicicletes al Camp del Serrat i a les Pardines, els circuits d’orientació acompanyats dels guies del Comú d’Escaldes-Engordany, sortides temàtiques amb els guies, vies ferrades i murs d’escalada, pesca al llac amb llicència, tir amb arc, el bosc aventura i rutes de senderisme.

A més, per tal de millorar l’entorn s’han engegat accions com la instal·lació d’una barrera al nivell de la casa de guardes per prohibir l’accés motoritzat al llac. A més, s’ha fet el manteniment dels camins, s’ha millorat la senyalització i s’han col·locat taules de pícnic amb papereres. A la zona de les Pardines, a més, s’ha fet una nova zona d’aparcament amb una seixantena de places.

Pel que fa a les activitats culturals, tots els dissabtes de juliol i agost a les 11 hores es faran tallers infantils. A més, s’ha engegat la iniciativa de la biblioteca a l’aire lliure, que preveu “biblio-nius” repartits pels voltants del llac per fomentar la lectura i la cultura en la natura.

Un any més, l’oferta cultural al llac inclou les propostes de FEDA en el marc de les nits d’estiu als museus, que presenten cinc propostes al camí hidroelèctric d’Engolasters: una visita nocturna i observació de la lluna, una visita teatralitzada, la narració de llegendes i una visita nocturna i observació de pluja d’estels. A més, es clourà el programa amb un concert de Quim Salvat al davant de la casa dels guardes, el 27 d’agost.

Igualment, tal com ha destacat Moles, FEDA continua oferint les visites del camí hidroelèctric d’Engolasters durant el dia, que proposen una passejada guiada per la història de l’electricitat d’Andorra en l’entorn del llac.

Durant l’estiu també es preveuen diversos concerts a l’entorn del llac i es proposa la visita del L’Andart que presenta una gran varietat d’obres d’art relacionades amb la natura.

Finalment, es manté el servei de bus per part dels comuns d’Escaldes-Engordany i Encamp i es fa una proposta de guia d’Engolasters unificada per part de els dues corporacions. A més, s’ofereix un mapa desplegable per facilitar l’orientació de la gent durant la visita al llac.