El ministre de Finances i Funció pública, Jordi Cinca, en qualitat de president del consell d’administració de FEDA i el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, han signat el conveni per la cessió dels terrenys on s’haurà de construir la primera planta de cogeneració que es construirà a Andorra. La instal·lació estarà ubicada a la zona del Roc de Sant Miquel.

Jordi Cinca ha destacat el projecte qualificant-lo de “simbòlic i punt de partida de les recomanacions del Llibre Blanc de l’Energia que ens permetran diversificar les fonts d’energia i disminuir la dependència del exterior”. El president del consell d’administració de FEDA també s’ha mostrat confiat que els propers projectes d’aquestes característiques ja comptin amb presència d’inversors privats.

El cònsol major de Canillo, per la seva banda ha remarcat l’aposta de la seva parròquia per la natura i les energies renovables. Mandicó ha explicat que la ubicació triada, que ha canviat de la prevista inicialment, permetrà que la planta tingui una major influència en la zona. Està previst que pugin beneficiar-se de la cogeneració les poblacions de Soldeu, Incles i el Tarter.

Les primeres licitacions del projecte es publicaran a principis del 2013 i la previsió situa la finalització de les obres al 2015.