El president d’EDF, Jean-Bernard Lévy, visitarà aquest divendres el Principat d’Andorra i la seu de FEDA en el marc de les bones relacions entre les dues empreses i de la visió compartida d’apostar per un model energètic més sostenible.

Es tracta de la primera vegada que un president d’aquesta multinacional visita el Principat, i ho farà acompanyat per una àmplia delegació formada per membres del Comitè executiu de l’empresa.

Électricité de France és el segon grup elèctric més important a nivell internacional i està format per una participació principalment pública, amb el 83,7% de capital de l’Estat francès. L’empresa té més de 37 milions de clients al món i és capdavantera en diferents àmbits relacionats amb el món de l’energia.

FEDA i EDF van iniciar les seves relacions fa més de 30 anys i han col·laborat en àmbits diversos per garantir un bon servei elèctric al país, apostant sempre per energies netes. Entre d’altres qüestions, es col·labora en el manteniment de la central hidroelèctrica, operacions a la xarxa elèctrica o suport en la construcció de noves infraestructures. A més, Andorra importa el 80% de l’energia que consumeix, i la meitat d’aquesta la compra a França, a través d’EDF.

Durant la visita de Lévy al Principat està previst que el rebi la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, acompanyada del director general de FEDA, Albert Moles, i que participin posteriorment en una reunió de treball amb les dues delegacions. Després de les reunions, les delegacions participaran en una roda de premsa a la sala de màquines de la central hidroelèctrica de FEDA.