El pilot d’automobilisme Raül Ferré és el nou ambaixador de FEDA per a la mobilitat elèctrica

El director general de FEDA, Albert Moles, l'ambaixador de la mobilitat elèctrica, Raül Ferré, i el secretari general de l'ACA, Toti Sasplugas.

El pilot d’automobilisme Raül Ferré ha estat nomenat ambaixador de FEDA per a la mobilitat elèctrica, aquest dijous. El pilot esdevé la imatge de l’entitat per donar visibilitat a la mobilitat del futur proper i per ajudar a impulsar la sostenibilitat en aquest àmbit entre un públic més ampli.

L’acte de nomenament del nou ambaixador de la mobilitat sostenible ha tingut lloc a l’estació transformadora de la central hidroelèctrica de FEDA, on el director general de FEDA, Albert Moles, i el secretari general de l’ACA, Toti Sasplugas Teixidó, han presentat el pilot d’automobilisme.

El director general de FEDA, Albert Moles, ha posat de relleu el significat de l’acte per a FEDA, que ha nomenat un ambaixador per primera vegada en la seva història. Tal com ha assenyalat, el compromís de FEDA amb la mobilitat sostenible es va iniciar fa molts anys amb la participació en el pla Engega, el desplegament de la xarxa de carregadors per a vehicles elèctrics i més darrerament el desenvolupament de l’aplicació de mobilitat sostenible Mou_T_B.

A més, FEDA té l’objectiu de contribuir a la sensibilització en aquesta matèria i per això, a més d’oferir tallers a escolars, ha volgut anar més enllà comptant amb una persona que aposta fermament per la mobilitat elèctrica i que pot arribar a un públic més ampli.

La col·laboració amb l’ACA, gran defensora també de la mobilitat elèctrica ha estat clau en el projecte, i Sasplugas ha destacat que “tenim clar que la transició cap a la mobilitat elèctrica ja és una realitat i també ho és en l’àmbit esportiu on la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA) impulsa amb força cada cop més nous campionats mundials amb vehicle de propulsió elèctrica”. Per això, ha explicat, que van escollir una disciplina i un vehicle que “per a nosaltres és la definició exacta del que serà l’automobilisme de competició del futur, una combinació d’espectacle i tecnologia neta”. 

Així, el nou ambaixador de FEDA per a la mobilitat sostenible, Raül Ferré, ha explicat que l’aposta per aquesta modalitat de mobilitat és un repte del que està molt orgullós. Ha explicat que l’esport del motor pot ser sostenible conservant tots els al·licients que fan al motorsport una disciplina única.

A més, ha explicat les seves primeres experiències amb els vehicles elèctrics i ha destacat la gran potencia instantània que aporten. Per això, ha assegurat que vol acostar aquest tipus de mobilitat a tots els joves, perquè confia que és la mobilitat per la qual cal apostar.

Els esforços de l’ACA, FEDA i Raül Ferré estaran centrats a acostar Andorra als objectius de l’estratègia de mobilitat, d’incrementar el parc mòbil elèctric en un 20% al 2030 i reduir les emissions de la mobilitat interna en un 50%.