El Govern i FEDA es reuneixen amb diferents sectors per tractar la crisi energètica i la urgència de l'estalvi

Reunió amb els comuns per l'estalvi energètic (Govern d'Andorra)

El director general de FEDA, Albert Moles, i la directora financera, Marta Suñé, van participar en la reunió entre el Govern i els comuns per fomentar l'estalvi energètic, en la qual van contextualitzar la situació i van detallar els plans de FEDA davant dels diferents escenaris possibles. El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, i presidenta de FEDA, Sílvia Calvó, van encapçalar la taula en què les administracions parroquials es van comprometre a assumir mesures d'estalvi com les que ja va adoptar l'administració general, aplicables també a FEDA.

El Govern i FEDA han engegat una ronda de reunions amb diferents agents socioeconòmics per tractar la situació actual del sector de l'energia a Europa i l'afectació per a Andorra. La crisi energètica ha fet que l'estalvi elèctric esdevingui urgent i és imprescindible comptar amb la implicació dels diferents actors per dur-lo a terme. 

Les empreses han pogut conèixer de primera mà la situació i s'han mostrat obertes a abordar mesures per assolir l'estalvi energètic necessari davant de la situació actual, que es xifra en almenys un 15%. Aquest estalvi permetria limitar la quantitat d'electricitat importada a preus de mercat, actualment desorbitats, que té un impacte directe sobre la factura elèctrica del país.

Aquest dimecres, Moles i Suñé, ha compartit una trobada informal amb els responsables dels mitjans de comunicació del país per abordar la mateixa qüestió, tot detallant els diferents escenaris previstos i els plans de contingència que preveu FEDA. Aquests van des de la gestió acurada de la producció per reservar els recursos per si els proveïdors dels països veïns demanen reduccions de consum a curt termini, fins a les restriccions puntuals, previstes i pactades de manera rotatòria, si no s'assolís l'estalvi necessari i la situació geopolítica i de reserves energètiques a Europa obligués a fer-ho.

L'objectiu de FEDA és continuar amb aquestes trobades sectorials per anar actualitzant la situació i mantenir els diferents actors informats i alerta de la problemàtica i del seu paper per fer-hi front.